lauantai 3. marraskuuta 2018

Jouluamigurumit jämälangoista.

Jouluamigurumeja!

Tiedän etteivät jouluiset pikkuhahmot ole kaikkien makuun. Mutta tiedän myös, että on siellä jossain muitakin kaltaisiani, jotka tykkäävät pienestä ja veikeästä. Ja virkattuna sellaisia on kiva tehdä erityisesti jämälangoista.
Nämä jouluamigrumit tein töissä Kauneimmat Käsityöt -lehden joulunumeroon. Toteutus on kokonaan jämälangoista (joka tuotti hahmojen valinnassa haasteita, koska värit olivat rajalliset). Ideana on se, että voi tehdä vaikka yksittäisen amigurumin ja vaikka ripustaa kuusen oksalle - tai sitten voi tehdä kaikki ja muodostaa niistä vaikkapa seinäkoriste.
Ensin tein kuusen. Se on kahdesta kappaleesta. Kappaleet yhdistin, kuusen täytin ja lopuksi kirjailin kasvot. Kirjailin myös paljetteja koristeeksi. Ne tuovat pirskahduksen juhlaa pieneen kuuseen.
Sitten tein kuuselle kaverin lumiukosta. Tuo tupsupipo (tupsulla tietenkin, onhan ukko trenditietoinen) on ukolla irrallinen! Lumiukon voi tehdä ilman pipoakin. Tai voi tehdä pelkän pipon. Se sopisi kooltaan täydellisesti myös barbin päähän. Ja pienin muutoksin hiippapiposta saisi myös tonttulakin. Tupsunkin voisi vaihtaa vaikkapa pieneen kulkuseen.
Ei kahta ilman kolmatta - käänsin lumiukon vartalon suhteet toisinpäin ja siitä tulikin itse Petteri Punakuono! Petterillä on vähän väsy. Tai sitten sillä on punaisine nenineen vähän vilu, kun on kaulahuivikin kaulaan pitänyt solmia lämmikkeeksi.
Kokonaisuus on mielestäni aika kiva. Värikäs ja iloinen, sellainen se joulu saakin olla, eikö?
Ohjeet hahmoihin löytyvät Kauneimmat Käsityöt -lehden joulunumerosta 7/18. Seuraa Kauneimmat Käsityöt -lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmatkasityot!

6 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.