lauantai 16. maaliskuuta 2019

DIY: Dumle-pussukka.

Toiset löytää herkkujemman, minä löysin karkkipaperijemman.

Banaanin makuiset Dumlet tuli syötyä jo ikuisuus sitten (olikohan tuota makua vielä saatavilla? Olivat ihan pirun hyviä!), mutta pussin karkkipaperit jäi jäljelle. Jemmasin ne, olivathan ne kivan keltaisia.
Ja nyt jälleen tätä keltaista kautta viettäessäni viehätyin keltaisista karkkipapereista niin, että pussukkahan niistä oli tehtävä! Paperit hyötykäyttöön. Ja oli tarvekin jumppakamojen yhteyteen ihan omalle pikkupussukalle. Ettei aina tarvitsisi edes takaisin siirrellä kamaa laukusta toiseen. Voisi vain pitää mukanaan varapussukkaa.
DIY: Karkkipapereista pussukka  

Tässä ei tule nyt kokonaista tutoriaalia ompeluineen, mutta ihan muutama vinkki pussukan toteuttamiseen. Ompelunhan ja mallin voi tehdä miten vain, ensin paperit pitää saada työstettäväksi materiaaliksi ja siihen koostan muutaman pikkuniksin.
Viisi DIY-vinkkiä

1. Vinkki: Suorista paperit

Olisi varmasti kiva alkaa heti tuumasta toimeen, mutta kannattaa ensin antaa papereille aikaa suoristautua. Avaa paperit heti syödessä ja niputa ne yhdeksi nätiksi kasaksi. Laita vaikka kirjan alle suoristumaan joksikin aikaa.

2. Vinkki: Kontaktoi liuskoiksi

Liitä paperit kontaktille niin, että avaat kontaktin tasolle liimapinta ylöspäin. Aseta paperit päälle rivi kerrallaan (tarkista, että paperien tekstit menee samaan suuntaan). Aseta vähän limittäin sekä viereisten että edellisen rivin kanssa. Papereita on turha asettaa just vieri viereen, siinä menee järki kun eivät ne reunat koskaan ole luotisuoria. Laita vähän päällekkäin, näin teet ainakin yhtenäistä pintaa eikä kuvioon jää aukkopaikkoja.

3. Vinkki: Vuorita paperit

Tikkaa kontakti vuorikankaaseen kiinni. Se vahvistaa ja pehmustaa pussukkaa. Vuori voi olla aluksi vähän paperipintaa suurempi, se helpottaa. Vältä nuppineulojen käyttöä niin ei tule muoviin turhia reikiä. Käytä sen sijaan klipsuja, klemmareita tai vaikka pyykkipoikia.
4. Vinkki: Tikkaa kontakti päältä

Harjoittele ensin ylijäämäpalalle. Tarvittaessa säädä ompeleen pituutta ja vaihda vaikka paininjalkaa, jos kontakti liukuu alla liikaa. Tikkaa päältä suoria ompeleita ristiin rastiin - sitten olet valmis pussukan tekoon!

5. Vinkki: Ompele tavallisesti

Kontaktin päältä ompelu sujuu ihan tavallisesti. Liukashan se on, mutta muuten menee hyvin vetoketjut taitteet ja huolittelut. Hyvät saumanvarat kannattaa jättää.
Itse ompelin Dumle-pussukkaan leveän pohjan. Istuu hyvin pöydällä ja suu jää isoksi ja avonaiseksi.
Tässä vielä koko karkkiperheeni!

Marianne-toilettilaukku oli ensimmäinen - tein sen jo blogini alkutaipaleella vuonna 2011 (herranjestas, vuonna 2011!). Se on malliltaan litteä ja vähän käpönen, mutta se on paljon nähnyt ja kulkenut mukana. Aika pehmeä ja rispaantunut jo, mutta vielä oikein käyttökelpoinen. Pienemmän Geisha-pussukan tein pari vuotta sitten. Se on aika soma kaikessa hempeydessään. Nyt pirteä Dumle-pussukka täydensi trion. Siinä on karkkia mistä valita.

Ks. postaukset: Marianne-pussukka ja tutoriaali vuosimallia 2011 / Geisha-pussukka / Ekstrana päälle "Ideoita karkkipapereista"-koostepostaus - yksittäisistä jäljelle jäävistä karkkipapereista voi tehdä vaikkapa jääkaappimagneetteja tai nappikorvakorut, nam!

Ps. Oispa banaanidumleja.
Taidan lähteä kauppaan.

6 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä ja näppäriä käytössä. Mullakin odottaa paperit inspiraatiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :) Näppäriä todella ovat! Nyt vain sitten omaa pussukkaa ompelemaan! ;)

      Poista
  2. Hieno pussukka! Mitä neulaa käytit koneessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hyvä kysymys, unohdin mainita vinkkeihin :) Kontaktin, paperin ja ohuen puuvillavuorikankaan ompeluun riittää ihan tavallinen neula. Itsellä taisi olla 80. Se kestää hyvin, ehkä enemmän kannattaa kiinnittä huomiota ommeltikin pituuteen :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.