Sivut

maanantai 13. marraskuuta 2017

Viisi vinkkiä koruihin.

Onko muita korujen ystäviä paikalla?

Kelpaisko pari vinkkiä korujen tekoon ja käyttöön? Jos vaikka tulisi vastaan jotain uutta jollekin!
Vinkki 1: Mausteputkesta korutuubi

Oikeasti, tämä on muovisesta mausteputkesta! Saksilla poikki ja avattavat päät paikoilleen. Vastaavia läpinäkyviä putkeja näkyy myös esim. kosmetiikkapuolella. Mut tämä putki on kyllä hyvä, pidän sitä usein laukussa niitä hetkiä varten, kun esimerkiksi jumpalle mentäessä poistaa korut ja miettii, että mihinköhän hittoon sitä nämä taas laittaisi, että pysyisi a) ehjänä, b) puhtaan ja c) hyvässä muistissa?

Vastaavasti voisi käyttää myös mitä vain pientä (kosmetiikka)rasiaa, mutta ne on minulla muussa käytössä. Putki on siitä hyvä, että se on kapea, kevyt ja vie laukussa todella vähän tilaa. Ja siihen mahtuu nappikorvikset, kaulaketju pienen riipuksen kanssa tai pienet korvikset kapeilla korviskoukuilla.
Vinkki 2: Klemmarista apukoukku

Kaikki joskus rannekorua pitäneet tietävät sen hetken, kun on kiire ja ärräpää lentää, kun sitä perhanan rannekorua ei saa millään ranteeseen kiinni..! Vaan ei enää, nopsasti valmista, kun apuun tulee auki taivutettu klemmarikoukku! Koukulla pidetään rannekorun toinen pää hollilla, jotta toinen käsi pääsee laittamaan lukon kiinni. Miten nerokasta! Tämä vinkki on varmasti tuttu monelle mm. Pinterestiä käyttävälle. Itsekin olen käyttänyt koukkua vuosia, en millään muista enää mitä kautta itse vinkkiin törmäsin.
Vinkki 3: Jokakorun ketjut

Käytän ajoittain paljon kaulakoruja ja jokseenkin paljon on tullut myös tehtyä riipuksia kaulakoruiksi. Harvoin teen niihin omaa ketjua. Ratkaisuna on arsenaali ketjuja, joiden väri, pituus ja paksuus vaihtelee. Yhdistävänä tekijänä on se, että ketjujen kaikissa päissä on korulukot, useimmiten papukaijalukot (usein mitä pienemmät, sitä näkymättömämmät). Lukollisen ketjun voi laittaa korun eri päihin tai riipukseen keskelle lukot yhteen toisiinsa tai noin, että menevät kiinni lenkkiin, jolloin riipus pysyy paikoillaan eikö liiku eestaas ketjussa.

Yllä olevissa kaulakoruissa on kaikissa sama ketju. Se on kätevää, vaihtaa vain ketjun tarvittuun koruun. Ei mene miljoonat ketjut laatikossa sekaisin ja riipuksia on ilman ketjuja helpompi säilyttää. // Korut itse tehtyjä, vasemmalla helmiä ja metalliosia, ks.postaus / Keskellä itse asiassa rannekoru (!!) / Oikealla rannekorusta, helmistä ja metallilangasta pujotettu iso koru.
Vinkki 4: Pituuttaan vaihtava ketju

Olen kerännyt aina avaimenperistä, heijastimista, vaatteista ja laukuista samankokoiset palloketjut yhteen. Ne on hurjan käteviä, koska ne voi yhdistää toisiinsa! Voi käyttää sekä rannekorun pohjana että kaulaketjuna. Ja mikä parasta, pituutta voi säätää helposti riipukselle sopivaksi. // Ks. myös kuvan nahkainen suikalekorun tutoriaali.
Vinkki 5: Yhteiset koukut

Vastaavasti teen myös korvakoruja ilman omia koukkuja. Tuollaiset lenkkiin suljettavat koukut eivät tarvitse kiinteää korulenkkiä koruihin, vaan ne voi pujottaa korviksiin laatikosta käyttöön valittaessa. Kivaa säästöä eikö? // Vasemmalla korvikset helmistä ja mustekynien tyhjentyneistä sisäputkista, ks. tutoriaali / Oikealla pakkausmuovista leikatut korvikset, ks. postaus.

Minkäslaisia vastaavia niksejä teillä on korujen tekoon, käyttöön tai säilytykseen?

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.