Sivut

tiistai 17. marraskuuta 2020

Idea uusiksi: helppo koruhengari (+ ohje)

Eilen sen sanoin: nyt juhlitaan!

Ja juhlana on blogin 10-vuotinen taival (lue postaus tästä). Sen kunniaksi pidän kierrätysteemaviikon!

Näin pitkän ajan jälkeen on vaikea olla toistamatta itseään. Ja koska blogin suurin teema on ollut alusta asti kierrätys niin nyt sitten kierrätetään ja kunnolla - ihan siitä ideasta lähtien! Poimin tällä viikolla joka päivä jonkun vanhan unohtuneen postauksen ja kierrätän sen uudeksi. Eli vanhasta ideasta uusi juttu!

Ensimmäisenä vuorossa on tämä minihengari. 
(Tai vissiin se on oikeasti HENKARI, mutta tää on niitä asioita, jotka kirjoitan ja sanon aina g:llä, joten mennään autenttisesti väärin myös blogissa.)

Leikkelin sen rikkoontuneesta hengarikori-asiasta lähes viikolleen viisi vuotta sitten. Hengari toimi hienosti olkaimelliselle mekolle ja topille, mutta myös kaulakoruille. Olen aina tykännyt vastaavista showpiece-jutuista, joilla saa juurikin vaikkapa sen hetken lemppariasusteen esille.

Mitä hengarille tapahtui? Ei mitään muistikuvaa. Ehkä siivosin sen tohinoissani joskus pois. 

Nyt tämä idea lähtee uusiksi - ja teen siitä varsinaisen koruhengarin!

Lue alkuperäinen postaus tästä.

OHJE: KORUHENGARI

Homma lähtee liikkeelle mistä vain vahvasta kierrätysmuovista. Tämä kirkas muovi on vanhan kalenterin kansi. Siinä oli mukavasti toisessa reunassa reikiä koko sivu täynnä. Vahva pahvikin voisi käydä, siihen on myös helppo tehdä omat reiät.

Ja tässä vaiheessa huomaan, että olipas surkea väri (tai siis väritön) valinta näin blogin kannalta keskellä harmainta marraskuuta. Just kun retostelin, että yritän edes valokuvaamisen kanssa jotain niin tälläpä sitten mennään. Bloggaajan ikuinen vihollinen: kaamos. Ja läpinäkyvät asiat valkoista vasten. 
1. Hahmottele

Piirrä paperille hengari. Taita paperipuoliksi ja piirrä ripustinpää taitteen kohdalle. Riittää et "olkapuolesta" hahmottelet vain toisen puolen. Piirrä hengari paksumpana mitä sen oikeasti muovista tahtoisit olevan niin varmistat, että muoviin jää leikkaamiselle runsaasti korjausvaraa.
2. Leikkaa ulkoreuna

Jotta muoviin ei tule mitään kynän/tussin jälkiä, älä jäljennä kuvaa vaan leikkaa suoraan "kaavan" avulla. Jos ei paperi meinaa pysyä paikoillaan, käytä teippipalaa apuna. 

Leikkaa pitkin viilloin, liian pieni nyhertäminen jättää muoviin vain sahalaitaa ja muuta epätasaisuutta. Älä leikkaa kulmissa yli sen mitä tarvitsee ettei kulmaan jää alkua, josta muovi voisi haljeta. 

Käännä kaava toisinpäin ja leikkaa toinen "olkapuoli" peilikuvana.
3. Leikkaa aukko

Kun ulkomuoto on leikattu ja viilattu kuntoon, aina aika tehdä keskelle aukko. Nyherrä saksien päällä reikä ja leikkaa ensin koko aukkoa pienempi muovipala pois niin saat muovin taipumaan paremmin saksien alla. 
4. Valmis!

Ja siinä se sitten on, muovinen kierrätyshengari koruille!
Ja näin se toimii. Reikiin saa niin normaalit korvakorukoukut kuin nappikorviksetkin. Kaulaketjutkin voi ripustaa mukaan. 

Mitä enemmän reikiä ja hengarin leveyttä, sitä enemmän mahtuu lempparikoruja mukaan.
Hengarissa on muuten kaikki korutkin itse tehtyjä ja kierrätettyjä. 

Tsekkaappa nämä:
Oki-nappikorvakorut Monki-hintalappujen koristeista
Statement-korvikset vanhan lyikkärin sisäputkista
Kaulaketjun koru laukun vetimestä
Kaulaketjun koru rikkoontuneesta korvakorusta
Spiraalikorvakorut vinyylilevystä
Nappikorvakorut Geisha-paperikääreistä
Unikko-korvakorut muovisesta lahjakortista

Tämähän helppoa, loputon inspiraatio vanhoista, unohtuneista jutuista! Huomenna lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.