lauantai 22. heinäkuuta 2017

Ideoita karkkipapereista.

Karkkipaperit! Ihanat, rapisevat karkkipaperit. Ja kun ne yhdistää kierrätykseen niin ai, että kyllä passaa syödä karkkia.
Tässä aiemmin tein punaisista ja keltaisista Marianne-papereista hauskoja jääkaappimagneetteja. Ne ovat yksi sadasta 100 uutta kierrätysideaa -lehden kierrätysideasta (lehti myynnissä nyt - ks. tästä lehdestä lisää).
Kun tein magneetteja, harmittelin nappi-aihioiden kokoa (aihiot Tigerista). Perhana, ovat liian isoja koruiksi. Missä pienemmät?
Sitten löysinkin paikallisesta nappikaupasta 15 mm päällystettäviä nappeja. Oi, jes! Ostin heti yhden setin testiin.
Nappipohja on juuri oikeankokoinen nappikorvakoruksi! Tässä ei vielä ole taustoja painettu kiinni, kuhan sommittelin ja mietin millaiset teen. On muuten täydellinen leveys Maria-korviksille - että vaan kaikki Mariat nyt nimikkokorviksia tekemään!
Päädyin silti lemppariini, Geishaan! Jätin tekstit ulos ja leikkasin päällysteet reunojen kultakoristeluista. Paperin asettelussa sai olla tarkkana. Pääsi useampi repeytymään ja pariin jäi ikävästi reunoihin ylimääräisiä ryppyjä/taitteita. Onneksi nappien taustat sai kiilattua irti niin sai päällystettyä parikin kertaa uudelleen - hyvä tietää myös jatkossa. Voi purkaa ja päällystää napit jollain toisella myöhemmin. Aina kiva, kun ei olekaan jokin pohjamateriaali kertakäyttöinen.
Aiemmin olen myös ommellut karkkipapereista esim. penaaleja ja pussukoita lahjaksi ja itselle käyttöön. Ks. suosikkini Geisha-meikkipussukka ja vielä vanhempi Marianne-toilettilaukku (sis. tutoriaali) - nämä ovat kummatkin edelleen käytössä!

Mitäs muuta karkkipapereista voisi tehdä? Muita ideoita?

4 kommenttia:

  1. Hyviä ideoita :) Noita magneetteja voisi tehdä.

    VastaaPoista
  2. Minä tein tyttärelleni Kettukarkkipapereista kännykkäpussin 😊☺

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.