keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

100 uutta kierrätysideaa (Arvonta).

Ai että, eilen se ilmestyi! 100 uutta kierrätysideaa!

Uusi sadan idean kesäinen pläjäys Kauneimmat Askartelut -lehdeltä. Kokonaan värillinen erikoisjulkaisu, jota on töissä kovasti pakerrettu ja koottu kaikille kierrättäjille. Jos tästä ei löydy ideoita ja tekemistä niin ei sitten mistään.
Sata ideaa, monenlaista materiaalia. Kierrätä farkut, uusiokäytä pahvit, munakennot ja erilaiset paperit, kierrätä muovit ja muovipullot, askartele cd-levyistä, rikkoontuneista astioista ja matkamuistoista. Tuunaa kengät, tee oma kierrätysnukkekoti ja monen monta muuta inspiroivaa ideaa! Voinette myös arvata, että joukossa on myös minun tekemiäni kierrätysideoita - mutta niistä lisää myöhemmin.
Sain kolme kappaletta lehteä arvottavaksi blogiini. Joten, jos et ole vielä ehtinyt hakea omaa kappaletta lehtipisteestä, osallistu arvontaan ja voita lehti kotiisi postitettuna! Voit myös antaa ystävän osoitteen, jos haluat antaa lehden lahjaksi. 

ARVONTA 

Osallistu arvontaan ja jätä tähän postaukseen kommenttia ti 11.7. klo 24.00. mennessä.
Kerro kommentissa mitä materiaalia kierrätät mieluiten tai mistä materiaalista toivoisit saavasi lisää ideoita.
Kolme voittajaa, kullekin voittajalle palkintona (1 kpl) 100 uutta kierrätysideaa -erikoisnumero kotiin postitettuna.
Anonyymit, keksittehän tunnistettavan nimimerkin itsellenne. Voitte jättää myös sähköpostin yhteydenoton nopeuttamiseksi.
Arvonnan suoritan keskiviikkona 12.7.17.

Onnea arvontaan!

Tykkää ja seuraa Kauneimmat Askartelut -lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmataskartelut 
#kauneimmataskartelut #100uuttakierrätysideaa

// ARVONTA PÄÄTTYNYT. 
Voittajat julkistettu tässä postauksessa.

79 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä houkuttaisi tehdä kierrätysmateriaaleista unisieppareita luonnonmateriaaleihin yhdistettynä! Eli esim kuivia oksia kehikoksi ja langanjämistä verkko.

  VastaaPoista
 2. Ihana lehti, just mulle sopiva😊 Ihan pakko ostaa itselle, jos arvonnassa ei satu onnistamaan. Kierrätän mielelläni kaikkea, mutta mieluiten teen kierrätysmateriaalista koruja. Kaipaisin ideoita leipäpussien pussisulkijoiden kierrättämiseen. Niitä kun tulee viikottain, eikä niitä voi laittaa kierrätykseen ilman että erottelee muovin ja metallin.

  VastaaPoista
 3. Kierrätän vanhojen korujen osia uusiksi. Vaate- ja astiaideoita toivoisin.

  VastaaPoista
 4. Kankaita ja vaatteita tulee kierrätettyä eniten ja ne ovat myös mieluisimpia kierrätyksiä. Kodin tarpeiden ja pakkausmateriaalien kierrätykseen toivoisin eniten vinkkejä. Ja tällä kommentilla mukana arvonnassa. ☺

  VastaaPoista
 5. Olisi kiva saada ideoita kahvipussien kierrättämiseen.

  VastaaPoista
 6. Kierrätän kaiken... Eniten paperia, mutta vanhoista vaatteista kaipaisin ideoita!

  Villavalkea@yahoo.com

  VastaaPoista
 7. Oih, tämä olisi ihan paras lehti! Toivottavasti arpaonni suosii. Olisi kiva saada vinkkejä kangastilkkujen käyttöön ja yleensäkin vaatteiden kierrätykseen. emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Farkkujen kierrätykseen kaipaan ideoita! :)

  VastaaPoista
 9. Kierrätän mieluiten kankaita yleensä ja vaatteita, esim. myös vanhoja nahkavaatteita. Toivoisin juuri vanhojen tekstiilien kierrätysideoita.

  VastaaPoista
 10. Ehkäpä kankaat ja puu on itselleni mieluisimpiä kierrätysmateriaaleja. Ihana olisi tuo lehti saada, näyttää kansikin jo koukuttavalta.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3
  o.krimou@suomi24.fi

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Eniten tulee ehkä kierrätysmateriaaleista käytettyä kaikkea pakkausmateriaaleja, vanhoja kirjoja sekä kierrätyskankaita. Täytyy lehti käydä hankkimassa jos arpaonni ei suosi, mielenkiintoiselta näyttää!

  VastaaPoista
 13. Farkkukankaasta tehdyt jutut, muovirasiat..
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Pyrin hyödyntämään lähes kaiken. Jopa tyhjät vessapaperihylsyt menevät askarteluun :) Koska poltan paljon tuikkuja ja metallikuoria tulee paljon, olisi niihin liittyen kiva saada ideoita.
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kankaita. Kotikutoistablogi at gmail.com.

  VastaaPoista
 16. Farkkuja on tullut viime aikoina kierrätettyä paljon. Lisää ideoita haluaisin trikoovaatteiden kierrättämiseen.

  VastaaPoista
 17. Kierrätän ja tuunaan kaikenlaista, m.m. vaatteita, neuleita ja metalliromua. Lehteä jo selailin kaupassa, mutta en raaskinut vielä ostaa =)
  sudemi@luukku.com

  VastaaPoista
 18. Ihana lehti! Nyt näpertelyinto on taas iskenyt ja muovi materiaalina kiinnostaa erityisesti.

  VastaaPoista
 19. Kierrätän mieluiten puuta, tykkään siitä materiaalina ja sitä on mukava työstää. Pieniä puupalasia ja rimoja kerääntyy nurkkiin välillä, olisi kiva saada ideoita niiden hyödyntämiseen, samoten oksien, risujen yms.
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 20. Vaatteet, kangastilkut ja jämälangat ovat minulle mieluisinta kierrätettävää.
  katarimaria@iki.fi

  VastaaPoista
 21. Lakanoita ja vaatteita kierrätän eniten :)

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Kierrätän ja uusiokäytän vanhoista vaatteista yms tekstiileistä kaikki käyttökelpoiset kankaanosat, samoin leikkaan rikkinäisistä laukuista ja kengistä kaikki vetskarit, soljet ja renkulat omiin projekteihin. Aikakauslehdistä leikkaan kivat kuvat korttien askarteluun. Pitkään haaveissa on ollut leikata trikookudetta vanhoista vaatteista ja virkata niistä koreja tai matto. En millään raaskisi heittää hyvää materiaalia roskiin vaan koitan aina miettiä mihin sitä voisi vielä käyttää. Hamstraan myös kierrätysmateriaaleja ompeluprojekteihini kierrätyskeskuksista. Vaatteiden tuunaamiseen ja kodin sisustukseen olisi kiva saada uusia ja yllättäviäkin ideoita! :)

  melissa.sten@live.fi

  VastaaPoista
 23. Puuta tulee kierrätetttä eniten. :) (:

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 24. Vaatteita kierrätän varmaan eniten uuteen käyttöön. Myös lahjapaperit ja narut ja monta muuta juttua käytän mahdollisuuksien mukaan uudelleen.

  linseed82 at msn.com

  VastaaPoista
 25. Heippa! Blogi on mulle aivan uusi ja koska kierrätys-juttuja etsin niin päädyin tänne :) olen kierrättänyt monenmoista tavaraa; kangasta, koruja, metalliromua, muovia, posliinia,vessapaperihylsyjä, lankoja, nappeja..vanhasta sohvastakin keräsin vaahtomuovit talteen :D sellanen pieni hamstraaja olen, joskin olen parantanut tapani ja yritän keksiä heti jotain askaretta. Mutta äitinä aikaa ei ole omiin juttuihin yhtä paljon kuin ennen...joten mukana arvonnassa! Kiva juttu! :)

  VastaaPoista
 26. Miellyttävimmät kierrätyslaatikon kautta kulkevat tuunailut ovat vaatteet ja huonekalut, mutta ehkä ylivoimaisin voittaja on maitotölkin korkit! Näitä pieniä askartelijan unelmia kerää minulle perhe ja sukulaiset ja heidänkin naapurinsa.. :)

  VastaaPoista
 27. Osallistun tosi mielenkiintoisen lehden arvontaan. Käytän käsitöissä ja askarteluissa paljon kierrätysmateriaaleja. Vanhat farkut ovat suosikkilistani ykkösiä.

  VastaaPoista
 28. Muovisista asioista on kiva nähdä kierrätysvinkkejä! Just niinkun oot hyödyntänyt kaikkia kippojen kansia ym. Ehkä myös jotain vaatekierrätys-juttuja :)

  tiia.tahvanainen0@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Uusiokäytän paljon kangasta vanhoista vaatteista ja rikkimenneitä koruja. Paperiaskartelukin on tosi mukavaa!
  butnothingsallivegot at luukku piste com

  VastaaPoista
 30. Tosi kiva idea tämä lehti! :) Eniten on tullut tehtyä uutta vanhoista vaatteista. Ideoita toivoisin muovijätteestä tehtäviin töihin. susanna.peura(at)gmail.com

  VastaaPoista
 31. Materiaaleista eniten tykkään kierrättää metallia (esim. rikkoutuneet pyykinkuivaustelineet, vanhat varjostimet)

  VastaaPoista
 32. Kangastilkkuihin ideoita. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Eniten tykkään kierrättää kankaita :)
  sanna.salmi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 34. Tarvitsen ideoita, tästä varmaan löytyy...

  VastaaPoista
 35. Mieluiten uusiokäytän tekstiilejä, lisää vinkkejä toivoisin elintarvikkeiden pakkausmatriaalien uusiokäyttöön. Tuo lehti vaikuttaa loistavalta tällaiselle näpertelijälle. taikahuilu@luukku.com

  VastaaPoista
 36. Trikoovaatteiden kierrätys matonkuteiksi on ehkä se yleisin ja helpoin. Lisää vinkkejä kaipaisin farkkujen käyttöön!

  VastaaPoista
 37. Tätä lehteä en lukisi todellakaan yksin, voisi olla että likka lomalta palatessaan omisi lehden. Meillä kun askarrellaan ja tehdään joka päivä, lisä ideat olisi tervetulleita hippooodus@gmail.com
  https://hippoodustuttaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 38. Mieluiten kierrätän vaatteita ja muita tekstiilejä sekä pakkausmateriaaleja (muovit, pahvit ja kartongit jne) :)

  anniina.kultamaa@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Puuta ja metallia eniten :) Joten niihin olisi kiva saada lisää ideoita.
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Lankaa ja kankaita kierrätän vanhoja vaatteita purkamalla ja tekemällä niistä jotain uutta. Uusia ideoita kaivataan aina!

  VastaaPoista
 41. Vau mikä lehti!Pyrin kierrättämään kaikkea mahdollista, erilaiset pakkausmateriaalit taitavat eniten saada uusia mahdollisuuksia askarteluissa. hippu(at)outlook.com

  VastaaPoista
 42. Farkut, trikoot, vanhat lakanat, pahvi. Ideoita toivoisin myös Mutti-säilykepurkeille, kun mokomia söpöläisiä ei vaan raaski heittää pois. Kynäpurkit check, mutta miten saisi niistä jonkun isomman säilytysjärjestelmän...?

  VastaaPoista
 43. Tölkkien nipsuille kaipailisin kierrätysideoita, ja oikeastaan kaikelle! Ihana lehti varmasti <3 laurarantala98@hotmail.com

  VastaaPoista
 44. Vaikuttaa kivalta lehdeltä. Meillä yritetään kierrättää milloin mitäkin. Just nyt pitäisi keksiä jotain hauskaa langoista sekä farkkukankaasta.

  VastaaPoista
 45. Eniten tykkään kierrättää vaatteita ja lakanoita. Niistä teen yleensä koreja, joten lisäideat olisi kivoja.

  petra.j@aol.fi
  -Petra

  VastaaPoista
 46. Kierrätän vanhoja koruja ja teen niistä uusia. Olen pitkään miettinyt, että voisiko vaatteiden ripustuslenkit käyttää uudelleen. merikukka(a)gmail com

  VastaaPoista
 47. Oma lempi materiaali on farkku, ehdottomasti. Myös kauluspaidat on kivoja ja t-paidat. Eli niistä voisin mielelläni ottaa lisää vinkkejä.
  tartsa@spray.se

  VastaaPoista
 48. Kierrätän kaikenlaisia kangaspaloja. Toivoisin vinkkejä metalliin ja sitten kaikkeen sellaiseen mitä yleensä pidetään roskana mutta jonka voisi kyllä käyttää uudelleenkin. Sellaiseen mitä ei tule edes mietittyä että tämänkin voisi kierrättää.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 49. Vaatteiden kierrätykseen olisi kiva saada vinkkejä, itse kierrätän paljon esim. kirjekuoria.

  Arvontaan: raparperikilpikonna(at)gmail.com

  VastaaPoista
 50. Kaikenlaisten muovipakkausten järkevistä/käytännöllisistä kierrätysideoista olisin kiinnostunut.
  sanstryy(at)gmail.com

  VastaaPoista
 51. Tekstiilejä ja metallia enimmäkseen. Vinkkejä esim. korujen kierrätykseen ja hyödyntämiseen olisi kiva :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Viimeksi olen muokannut t-paidoista uutta, ja niitä ideoita voisin kyllä huolia enemmänkin. Kaikki ideat kiinnostaa, joten ehdottomasti mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 53. Pyrin kierrättämään niin paljon kuin mahdollista. Olisi kiva saada peltipurkkien tuunaamiseen ja kierrättämiseen kivoja vinkkejä

  blogmii00(at)gmail.com

  VastaaPoista
 54. Tekstiilejä tulee eniten kierrätettyä. Muovia olisi kiva osata kierrättää enemmän, kun muoviroskavuori alkaa jo ahdistaa. Sähköposti löytää perille maatuainen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 55. Ostan kirpparilta aina vanhoja koruja halvalla, puran osiin ja teen uusia koruja. Välillä niissä on todella kauniita lasi- tai kivihelmiä, jotka uutena maksavat paljon. Toivoisin jotain vinkkiä että saisiko osin hapertuneet tekonahkatakit- tai laukut pelastettua jotenkin.
  -Ideal Irony

  VastaaPoista
 56. Vanhoja koruja kierrätän eniten :) Niiden tuunaamiseen olisi kiva saada vinkkejä.
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Rikkinäisten vaatteiden kierrätykseen olisi kiva löytää jotain helppoja ideoita. Mielellään sellaisiakin, joissa ei tarvitse ompelukonetta. Jos sellaisia on. o_-
  Eniten kierrätän ja hyötykäytän pahvia. Se on kelpo materiaali askarteluun ja siitä saan myös hyvää eristettä ja suojaa lemmikin aitauksen alle. On siitä tullut tehtyä pari "aktiivisuusleluakin" mokomalle. Ja paljon muuta. :)
  sipinsiivet(a)gmail.com

  VastaaPoista
 58. Osallistun arvontaan, koska töissä lasten parissa ja kotona lastenlasten kanssa tulee askarreltua paljon kierrätysmateriaaleista.

  VastaaPoista
 59. Kierrätän eniten maito- ja jugurttipahvitölkkejä. :) myös jotain diy korvakoruohjeita olisi kiva saada! tanskanen.essi@gmail.com

  VastaaPoista
 60. T-paitoja ja farkkuja kierrättänyt eniten, mutta kaikki kierrättäminen kiinnostaa.

  VastaaPoista
 61. Kierrättäisin vaikka ja mitä mutta ei tunnu mikään onnistuvan, tarttis kunnon ohjeet tälläinen tumpelo kuin minä.

  VastaaPoista
 62. Tällä hetkellä maalaan vanhoille laudoille. Että on mukavaa hommaa. Edellinen kierrätykseni oli isot kurkkupurkit. Maalasin kannen ja liimasin siihen samalla värillä maalatun lelueläimen. (Taisin joskus nähdä Stromsössä tämän ohjeen). Mun sähköposti on ateljee.leposka@gmail.com. Olen jo eläkeläismummo.

  VastaaPoista
 63. Prikat, ruuvit, jouset..peltipurkit..kankaat pahvi ja paperi..eniten kiinnostsa uusista jutuista lasin uudelleen käyttö

  VastaaPoista
 64. Prikat, ruuvit, jouset..peltipurkit..kankaat pahvi ja paperi..eniten kiinnostsa uusista jutuista lasin uudelleen käyttö

  VastaaPoista
 65. Semmost materiaalii ookkaan mikä EI kiinnostas!! MARMORIKUULIEN ja legojen uusiokäytöstä haluisin juttuja

  VastaaPoista
 66. Pyrin kierrättämään lähes kaiken. Eniten kuitenkin vaatteita, joita yritän saada jatkokäyttöön. Ideoistasi olen saanut paljon vinkkejä vaatteiden uudistamiseen.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 67. Eniten kierrätän vaatteita/tekstiilejä ja vanhoja koruja. Haluaisin lisää ideoita diy-korvakoruista, niitä on niiin hauska tehdä.

  VastaaPoista
 68. Kierrätän eniten varmaankin pahvilaatikoita. Esimerkiksi lasipullojen ja tölkkien kierrätysideat kiinnostavat. (:

  - Saraana (saraana.makela@gmail.com)

  VastaaPoista
 69. Kierrätän kaikkea mahdollista, mikä milloinkin sattuu inspiroimaan.

  Vinkkejä kaipailisin jämälankojen käyttöön, innokkaalla neulojalla kertyy erilaisia lankanöttösiä.

  marju.vanhala@luukku.com

  VastaaPoista
 70. Kierrätän paljon korumateriaaleja, niistä saa pienellä näperryksellä vaikka millaisia kauniita uusia koruja. Ja pahvia ja vanhoja käytettyjä kortteja käytän myös paljon uusiin korttiaskarteluihin. haidi_92_@hotmail.com

  VastaaPoista
 71. Kierrätän pahvia, vaatteita, kahvipusseja, tölkkien klipsuja,karkki-ja keksikääreitä.Käytän kangastilkkuja ja jämälankoja.Kaikki uudet kierrätysideat kiinnostavat.
  sirre@luukku.com

  VastaaPoista
 72. vaatteita tulee usein muutettua joko uusiksi vaatteiksi tai sitten kokonaan muuhun käyttötarkoitukseen :) Ja tyynyjä tietysti virtahepojen täytteeksi :D
  reetta_greippi ät hotmail.com

  VastaaPoista
 73. Mieluiten kierrätän vaatteita ja kankaita. Ja ylipäätänsä korjaan kaikkea mahdollista.
  pirjo.seppala52 at gmail.com

  VastaaPoista
 74. Tekstiilejä sekä erilaisia säilytyslaatikoita ja purnukoita tulee kierrätettyä eniten, mutta kaikenlaista muutakin tulee otettua talteen myöhempää tarvetta varten. Säilytystila alkaa käydä vähiin joten nyt pitäisi saada ideaboostaus kerättyjen materiaalien hyödyntämiseen.

  VastaaPoista
 75. Kierrätän pahveja, lehtiä yms.
  Olisi mukava keksiä jotain askarteltavaa jogurttipurkit, maitopurkit sekä margariini rasiat :)
  niinaarvonnat@luukku.com

  VastaaPoista
 76. Eniten kierrätän lasten vanhoja vaatteita ja leluja, uusiokäyttöön. Inspiroiva lehti olisi nyt tarpeen, uusia tuulia tai ideoita kaipaan.
  -sypykkä

  VastaaPoista
 77. Eniten kierrätän kankaita ja lankoja, vanhat verhot muuttuu essuiksi ja kasseiksi, jämä/purkulangoista tulee patalappuja. Haluaisin kierrättää enemmän kaikenlaista paperia ja askarrella sellaisesta jotakin

  VastaaPoista
 78. kankaita ehdottomasti! hyviä ja helppoja ohjeita vaatteiden tekoon ei ikinä ole liikaa! :-)

  minja.kuula@gmail.com

  VastaaPoista
 79. Kiva arvonta!! Ideoita kaikkeen kierrätykseen liittyen. saija_o@hotmail.com

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.