maanantai 10. heinäkuuta 2017

T-paidat kahdella tapaa.

Oulun kaduilla on kävellyt vastaan paljon t-paitoja, joissa on pääntiessä risteävät nauhat. Oi, minäkin tahdon, ajattelin. Mutta myöhässä taas oltiin näissä vaatehankinnoissa, joko kokoja ei löytynyt, pääntie oli minulle aivan liian syvä tai paita ei muuten istunut lainkaan. Uhmata piti, ei sitten, tehdään sekin sitten itse!

Ja niin sen tein. Kahdella tapaa. Ensin helposti ja sitten vähän haastavammasti.
Helppo & nopea:

Kun ei valmista löytynyt, ostin tavallisen t-paidan (ei ollut kotona valmiina v-pääntiellä) ja kotona otin valmiit kangasnauhapätkät (toisin sanoen jotkut vanhat mekon satiiniolkaimet) ja ompelin ne pääntiehen kiinni.
Nauhojen paikat kannattaa kokeilla tarkkaan. Ylemmäs vai alemmas? Iso risti vai pieni risti? Paikkojen lisäksi on hyvä monta kertaa tsekata nauhojen pituus. Pitää olla just hyvä ettei päällä lörpötä tai kiristä pääntietä.
Haastavampi & hitaampi:

Ompelin myös ristinauhoilla toisen t-paidan alusta asti itse! Vähän väljempänä ja pidempänä mallina hillityimmillä nauhoilla.
T-paidankin voi tunikan tyyliin ommella ihan vain kahdesta kappaleesta. Ei tule hihakappaleita erikseen, mutta on kuitenkin vähän hihaa olkapäiden yli. Leikkasin mallin väljän t-paidan mukaan. Tein myös ison symmetrisen v-pääntien eteen ja taakse - voisi siis periaatteessa pistää nauhat myös selän puolelle! Hihoihin, pääntiehen ja helmaan ompelin kankaan reunasta kapeat kaitaleet. Ilman kaitaleita tuskin olisin saanut tuohon kankaaseen hyviä käänteitä. Kaitaleet oli helppo ommella (kaksi suoraa ommelta suikaleen päältä, ks. kaitaleista tästä mekko-ohjeestani) ja ne varmistavat, etteivät reunat lähde rullaantumaan.
Aika hyvät sanoisin - vaikka nyt itse teinkin. Tällä on hyvä aloittaa tämä viikko!

PSST! Muista myös osallistua arvontaan! Osallistumisaikaa vielä tänään ja huomenna. 
Kolme voittaa 100 uutta kierrätysideaa -erikoisjulkaisun! 

8 kommenttia:

 1. Hei onpa makean näköiset paidat! Pitänee itsekin hieman tuunata, mulla kuitenkin pyörii muutamia v-aukkoisia paitoja kotona - ja noin pienellä vaivalla niistä saa ihan uuden näköisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) pienellä vaivalla uudistuu, kannattaa siis kokeilla :)

   Poista
 2. Hienoja tuli kummastakin, mutta kyllä se kokonaan itsetehty on nyt tässäkin hienompi. Kiva muuten kun ei tarvitse noita hihoja erikseen leikellä ja ommella.
  Mukavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hihakappaleita kun ei tartte istuttaa olkasaumaan niin säästyy kyllä paljon aikaakin ompelyssa ;)

   Poista
 3. Nätit paidat tulivat kummastakin. Pieni lisäys kaula-aukkoon tekee kummasti
  ihmeitä, juhlavan näköiseksi.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.