perjantai 14. heinäkuuta 2017

Paperista Groot.

"I am Groot." Ne, jotka tietävät Guardians of the Galaxy -supersankarielokuvan, tunnistavat mistä on kyse. (Muut saavat luvan katsoa elokuvan - se on aika hyvä!) Tein siis baby grootin paperista. Kokonaan paperista. Ja paperiliimasta ja muutamista pikkukivistä (meni painoksi).

Ja se miksi tämän tein on ystävän synttärit ja tahdoin jotain pientä ja pöhköä hänelle viedä. Joskus aikoja sitten, kun puhuttiin supersankareista, hahmoista ja mistä lie, ystäväni sanoi, että haluaisi Grootin itselleen (hänellä on muitakin figuureja ja sen sellaisia). Se jäi mieleeni ja etsin kuukkelista miten Grootin voisi toteuttaa. Mietin virkaten vai massasta muotoillen, kunnes huomasin paperiversion. Kokoaminen näytti tuhottoman pitkältä ja vaikealta, mutta... challenge accepted!
 Printtasin ohjeet ja osat (täältä: Dancing Groot Papercraft) ja rupesin hommiin. Kuvalliset ja selkeät ohjeet auttoivat kokoamista. Pari hankalaa ai-siis-häh-kohtaa oli, mutta niistäkin selvisi, kun vain vähän pähkäili.

Lähes 30 osaa ja lähes kolme tuntia myöhemmin se on valmis täydessä 22 cm korkeudessaan! Ja se vähän tanssii huojuu, kun ruukun vivusta liikuttaa. Sisällä on siis pieni liikemekanismi. Ja pää pomppii hiukan bobblehead-tyyliin!
Epäilin onnistuuko Grootin teko ja pysyykö se miten ehjänä, joten tein sille kaveriksi pienen kestävämmän ja  käytännöllisemmän Grootin synttärimuistoksi. Se on jääkaappimagneetti kutistemuovista.
Magneetille tein tulitikkumaisen vetolaatikon. Kääräsin magneetin pilkulliseen kahviservettiin (paketointi on hyvä tapa käyttää jäljelle jääneet jämäservetit pois) ja koristin laatikon nauhoilla.
Itse paperi-Grootin pakkaaminen olikin vähän haastavampaa. Kikkailin sille edestä avattavan laatikon, jossa se seisoo paperilla tuettuna. Pikkuboxin sijoitin myös lahjapaketin sisälle yllätyksen yllätykseksi. Ohitin myös lahjapaperinarut ja tein jälleen (jämäpapereista) paperirusetin paketin päälle. Söpöä ja helppoa!

2 kommenttia:

  1. Siis nyt on kyllä niin hieno askartelu, että olen täällä ihan silmät ymmyrkäisinä. UPEA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiitos :D vaikkakin kehu kuuluu mallin tekijälle, minähän vain taittelin ja seurasin ohjeita. Aika siistiä, et joku osaa suunnitella tuollaisia paperimalleja!

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.