maanantai 17. heinäkuuta 2017

Superhelppo rannetasku avaimelle.

Mies tuskaili, että tarttis paikan avaimelle, kun ei ollut vaatteissa taskuja. No, oota mä teen sulle taskun! Ja sen taskun tekemiseen ei mennyt minuuttia enempää aikaa! Näyttää vähän ns. hikirannekkeelta eikä päälle edes näe, että siellähän on piilossa avain. Kätevää eikö?

Nopea homma ja mitä parasta, sen voi tehdä kuka vain myös ilman ompelemista. Ihan myös kierrättäen.
Itse tein rannekkeen kahdesta hiharesorista, jota yhdistin yhdeksi pötköksi oikeat puolet vastakkain (joustavalla suoralla ompeleella). Mutta tämän putken voisi myös ommella pienestä resoripalasta tai mistä vain joustavasta putkesta. Voisi myös leikata taskun vaikka hiusdonitsin lailla vanhasta, pestystä sukanvarresta. Pääasia on, että putki on helppo sujauttaa ranteeseen, mutta on jämäkkä ranteessa ilman, että se liikkuu tai rullautuu kasaan.

Ja näin sitä käytetään (putken voi mielessään jakaa neljään): taita ensin toinen pää kohti keskustaa ja pujota ranteeseen. Sujauta avain käänteeseen. Käännä myös toinen pää kohti keskustaa ja kaksinkertaisena avaimen päälle. Kierrä avain mukavaan kohtaan ettei se paina rannetta. Kuvassa alla avain ranteen alapuolella.
Helppoa eikö? Sopii hyvin vaikka lenkkeilijälle, joka ei tarvitse mukaansa mitään muuta kuin avaimen. Tai sinne salille, kun kamat jää kaappiin, mutta kaapin avain pitäisi pysyä mukana tallessa.

4 kommenttia:

 1. ...tai tanssijalle. Mahtuu tuonne nenäliinakin, paperinen ainakin ja jopa se sisäänpääsysetelikin...

  VastaaPoista
 2. Hauskasti keksitty malli ja varmasti toimii tarkoitukseensa. :) Itselleni ongelma on taskuttomien treenivaatteiden ja kännykän yhdistelmä. Toki sen luurin voi joskus kotiinkin jättää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Puhelin on kyllä paha! Ennen oli helpompaa, kun olivat kooltaan pienempiä, nykyset isot ei ihan mihin vain mukaan mahdu..

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.