maanantai 23. huhtikuuta 2012

Säkkitunika.

Viikonloppuna ompelin "pitkästä aikaa jotain uutta". Ei kaavoja, ei suunnitelmaa. Oli vain kaksi palaa jotain viskoosisekoitetta ja paljon käyttämätöntä sinistä satiininauhaa. Niistä lähtökohdista muotoitui lettiolkaiminen sekä helmasta epäsymmetrinen ja taakse pyöristyvä säkkimekko/tunika.
Mekko ei ole malliltaan kovin poikkeava Le Sac-mekosta. Huomasin sen saumoja ompelessani. Muoto sama, mutta olkaimet ovat takakappaleessa kiinteät. Edestä pääntietä voi nauhakujan avulla pitää kuvan lailla avoinaisempana tai sitten pääaukkoja voi "nostaa" ja pitää enemmän venepääntiemäisenä.
Viikonloppuna juhlien asukokonaisuus oli tämä: mekko olikin toppina, jonka parina oli tee-se-itse-versio Burberryn solmuhameesta. Koruina kultaiset hapsukorvakorut ja kaulassa helmiriipus. 
Mekko/toppi oli ihana päällä, silkkimäisen viileä ja kevyt. Kankaan ainut huono puoli on se, että se rypistyy helposti, ilman sitä se olisi täydellinen reissumekko: mahtuu pieneen, eikä paina paljoa mitään.
Viihdyin muutenkin asussani tosi hyvin, kun kaikki sukkiksia lukuunottamatta kaikki oli omista käsistä!

4 kommenttia:

 1. Hieno itsetehty asu! Voisitko valottaa tuota hameen teko-ohjetta, linkittämästäsi sivulta sitä ei enää löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvä, kun sanoit, en olltu tarkistanut linkin toimivuutta. Lisäsin postaukseen kaksi uutta linkkiä, joista löytyy alkuperäinen tuto kopioituna. Kuvat ovat hyvät, joten ne riittänevät valottamaan hameen tekemistä :)

   Poista
 2. Huomasin että sulla vähän punertaa tuo kulmien väri ja en tiedä onko se tarkoituksella vai se iän ikuinen ongelma joka monella naisella kulmakynää valittaessa on mutta jos haluat ei punertavat kulmat niin edullinen vaihtoehto on Rimmelin black/brown kulmakynä numero 004. En tiedä kinostaako sulla yhtään tämä vinkki mutta kerroin kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, en kyllä aikaisemmin olekaan kuullut/ajatellut, että punertaisi, mutta täytyypä muistaa katsoa tuo vinkkaamasi kulmakynä!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.