torstai 14. helmikuuta 2013

Neljän lajin ystävänpäivä.

Ystävänpäivä on täällä taas! Hattaraunelmia, vaahtokarkkeja ja pinkkien silmälasien läpi kattelua?
Ehei vaan, kaksi tuntia kyökissä häärimistä ja neljän ruokalajin illallinen kahdelle! Olen ylpeä, kerrankin tein kaiken alusta asti itse, ei puolipakasteita tai huijausvalmisteita. Valitsin simppeleitä ruokalajeja, niin kokkaus kävi odotettua helpommin. Jälkeen kyllä tuli melkoinen ruokakooma, mutta oli se sen arvoista!

Kylmänä alkupalana tomaattikuppi, täytteenä raikas riisi-katkarapu-papumuhennos. Lämpimänä alkuruokana samettinen porkkana-perunasosekeitto paahdetulla leivällä, koristeena sydänporkkanoita. Varsinaisena pääruokana kolmen täytteen sydänpizzaa (idea täältä, pohjan resepti täältä) ja salaattia.
Jälkiruokana suklaakääretorttu-leivos ilman suklaata. Unohdin suklaan taikinasta ja sekös nauratti, kun huomasin sen vasta viime metreillä ihmetellessäni miksi torttunen näyttää kovin vaalealta..? Täytteeksi laitoin kaakaoitua kermavaahto-rahkaa ja mansikkahilloa. Päällä suklaarouhetta. Simppeliä ja hyvää!
Ystävänpäivän kunniaksi sain kukkakimpun, annoin vastikkeeksi pienen sydänprinttisen (kyllä, leimasimena wc-paperin hylsy!) paketin..mutta sen sisältö paljastuu teille myöhemmin, sillä siihen liittyy yllätys myös teille lukijoille! Jännittävää eikö? Alakulman trikoosta punottu heittolelun tein koiralle.
Leppoisaa ystävänpäiväniltaa teille, jotka meidän tavoin viettävät ystävänpäivää kotona. 

2 kommenttia:

  1. Hyvää ystävänpäivää :) Herkullisen kuuloista ja näköistä, sydän printti on kaunis. Jännityksellä jäämme siis odottamaan...

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.