tiistai 24. syyskuuta 2013

Mousse.

Kun syysflunssa alkaa olla tässä huushollissa kestovieras ja mieli alkaa olla ajoittain maassa, on hyvä luvan kanssa vetää sokeria mussuun - otetaan sitä energiaa edes sitten sokerin muodossa! Ja kun ei jaksa raahautua lähikauppaan, voi herkkupommin tehdä ihan vaan kodin kolmesta aineksesta: munan valkuaisesta, sokerista ja kaakaojauheesta. Tämä herkku meinaa sulattaa hampaat suusta, joten pienikin annos riittää. Olen ylpeä, söin vain shottilasillisen. Samalla leikin syöväni viiden tähden ravintolan överikallista jälkiruokaa kultalusikka suussa - kaikki on sallittua, kun nenä vuotaa ja päässä tohisee. 

Superhelppo suklaamousse (1 iso / 2 pientä annosta): vatkaa munan valkuainen ja 0,75 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää lopussa 3 rkl kaakaojauhetta. Normikin käy, mutta suosittelen mahdollisimman tummaa ja tujua kaakaota. Jäähdytä jääkaapissa. 

4 kommenttia:

  1. Onpa söpön kokoinen herkkuannos. :) Kiitti myös kokkausvinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) kaikki pieni on ruoassakin aina söpöä ;)

      Poista
  2. Kuinkas kauan tämän herkun pitää olla jääkapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riittää, että mousse vähän viilenee. Ihan kuinka kylmän tahtoo moussen olevan. Joku voisi pitää vartin, toinen vaikka tunnin. Ei se huonoksi jääkaapissa mene, kohmettuu vain :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.