torstai 18. kesäkuuta 2015

DIY: Helppo kimono.

Kesä kuumimmillaan. Paitsiettei. En ole vielä kertaakaan pyöräillyt ilman takkia. Silläkin uhalla, että luontoäiti kiusaa meitä jättämällä kesän väliin, ompelin tälle vuodelle ensimmäisen kesävaatteen. Ihan varalta. Sitä hellettä odotellessa.
Se on helppo ja yksinkertainen kimono. Yksi kappale, kaksi sivusaumaa ja reunojen sekä hihojen huolittelu.
Käyttämäni kangas on kyllä aika erikoinen. Hauskalla tavalla. Näyttää siltä kuin kimonon etu- ja takakappaleet olisivat eri kankaista, mutta ihan samaa jatkumoa ovat. Kuosi on vain vaihtuu erilaiseksi.
Bongasin kankaan alkuvuonna Eurokankaan kympin kassiin ja pitkän odotuksen jälkeen ei meinannut kangas suoristua kuumimmallakaan silityksellä. Pitänee varmaan kunnolla kastella ja kokeilla vielä kerran. Tai ehkä olen vain niin hippi ettei se hippi välittäisi, jos liehukkeessa olisi vähän ryppyjä ja taitteita siellä täällä.
Että nyt vaan sitä lämpöä kiitos! Ihan vaikka vähän jookosta?

Tekeekö mieli omaa kimonotakkia? Ks. erilaisia tutoriaaleja esimerkiksi täältä: andreasnotebook.com.

4 kommenttia:

 1. Onpa ihana kimono.
  Oikein mukavaa juhannusta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) mukava se olikin, toivottavasti myös sinulla!

   Poista
 2. Ihana! Mulla tuli (ja tulee vähän edelleen) kimonoista vähän semmoiset aamutakkivibat, mutta tänä keväänä löysin itselleni oikein kivan yksilön johon rakastuin kertaheitolla niin, etten antanut aamutakkimaisuuden häiritä : D ehkäpä nyt voisin uskaltautua ompelemaan itselleni toisen.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :) mullakin oli silloin, kun kimonot tulivat, mutta onneksi se on jo unohtunut :) ompele ehdottomasti toinen! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.