perjantai 9. lokakuuta 2015

Kaikki epäonnistuu joskus.

Kaikki ei mene aina nappiin. Kenelläkään. Se on hyvä muistaa ja siksi annan taas Fail-kategorialle täytettä. Ihan vaikka tsempeiksi niille, joista joskus tuntuu, että onnistuu vain sattumalta. Niille, jotka vasta harjoittelevat. Niille, jotka luulevat etteivät osaa, opi koskaan tai muuten vain soimaavat itseään. Älkää, kaikki epäonnistuu joskus. Myös minä. Epäonnistun usein. Tässä kuusi esimerkkiä siitä:
Esimerkki 1. Kun pienentää ja pienentääkin liikaa.

Yritin pienentää miehelle jättisuurta, käyttämätöntä Nokian mainospaitaa. Ajateltiin, että sen printti ois aika hauska, edes yöpaidaksi. Mutta ei tullut paidasta yhtään mitään - pienensin vähän liian suurella mittavirheellä. Leikkasin ja samantien ompelin ja huolittelin päärmeet ja kaikki vain todetakseni, että perkele. Eihän se mahdu edes minun päälleni.
Esimerkki 2. Kun tekee eikä mieti mitä tekee.

Tein muka korvikset. Leikkasin pitsistä kukat ja liimasin nappikorvistaustat (välissä pala nahkaa, jotta kiinnittyisi paremmin), mutta.. eipä kukkia voinut pitää, kun pitsin reunat olivat kuin raastinraudat ihoa vasten. Eipä sillä, liimasin myös toisen taustan ihan vinoon ja toisesta kukasta lähti pitsikin purkautumaan. Siinäpä ne "korvikset", ajan ja korvistaustojen tuhlausta.
Esimerkki 3. Kun tekee taas eikä mieti taaskaan miten tekee.

Halusin piilottaa äidin kukkaset metalliämpäristä piiloon ja ajattelin, että ns. folioteipillähän se käy näppärästi. Joo kävihän se, mutta kylkiäisenä tuli myös rypyt, jotka eivät oienneet aiotusti. Monelta muulta materiaalilta ei ole kuin painaa rypyt piiloon, mutta nyt se ei onnistunutkaan. Ja arvaatteko mitä? Folioteippi tarttui jäädäkseen. Ei lähde irti, ei millään!
Esimerkki 4. Kun tekee eikä lue ohjeita.

Tykkään kirjoittaa ohjeita, mutta inhoan lukea niitä. Ei jaksa, ei ole ennenkään tarvinnut. Eikun.. Ja niinhän siinä taas kävi, että "terveyskeksejä" piti leipoa, mutta ohjetta lähdettiin oikomaan ja tulos olikin melkoisen kauhea. Mitä kikkareita, ei noita voinut syödä. Harvoin jätän mitään syömättä, mutta nämä piti jättää.
Esimerkki 5: Kun tekee, mutta ei tee kunnolla.

Yksi malli-esimerkki siitä, kun oikoo mutkia. "En liimaa, käytän kaksipuoleista teippiä." Olisi kannattanut liimata, ois vaikka voinut pysyäkin palat paikallaan. Toisaalta hyvä niin, että kupit putoilivat alas, ei se mikään onnistunut idea ollut muutenkaan. Visio oli laattamaisesta, vähän modernista sisustustaulusta, mutta toteutus jäi visiosta erittäin kauas.
Esimerkki 6: Kun tekee, onnistuu ja sitten kuitenkin mokaa. Sotkemalla.

Maalasin minimalistisen työn vesiväreillä (A2) ja kun työ oli valmis ja olin siihen ihan tyytyväinen, onnistuin kaatamaan likaisen vesiväriveden kuvan kulmaan. Yritin pelastaa sotkun varjoksi naamioimalla, mutta kyllä se vaan isolta läikältä näyttää. En kestä, sinne meni se sitten. Lohdutettiin ettei sotkua näe sotkuksi, jos ei tiedä siitä. Mutkun minä näen ja se on liikaa.

Missä ja miten sinä olet viimeksi epäonnistunut?

20 kommenttia:

  1. Aina ei vain mene kun Strömsössä. Eikös se kuitenkin ollut niin, että tekemällä oppii? Ei muuta kun kohti uusia virheitä :)
    Mukavaa perjantai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, virheistä oppii aina tavalla tai toisella :)

      Poista
  2. Tykkään tuosta ämpäristä ryttyineen! Ja alimmassa luulin "mokan" olevan nuo huulet.. varjoa en edes huomannut, sori.

    VastaaPoista
  3. Hauska postaus! Kiva lukea että välillä muillakin epäonnistuu. Pääasia että useimmin kuitenkin onnistuu. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) jos epäonnistus useammin kuin onnistuisi niin se ois kyllä vähän ankeaa! Kiitos samoin! :)

      Poista
    2. Olen samaa mieltä Nellyn kanssa. Ruttuämpäri on ihan hauskan näköinen.

      Poista
    3. Ai, no ehkä se ei olekaan sitten niin epäonnistunut, vaikka tulos ei ollutkaan sitä mitä suunnitteli :)

      Poista
  4. Kesällä neuloin topin melkein valmiiksi Novitan ohjeen mukaan, kun huomasin että siitähän tulee aivan liian pieni, eikä muutenkaan yhtään hyvännäköinen. Siellä se ompelukorissa aikansa irvisteli ja myönnän että heitin tekeleen lopulta roskiin. Joskus on oikein putkia, että kaikki epäonnistuu, mutta onneksi kirous heltiää aikanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et kai roskiin sentään? Olisihan sen voinut lahjoittaa edes kierrätykseen, jos et olisi itse jaksanut purkaa neulosta.. :P

      Poista
    2. Juu, roskikseen. Toppi oli palasista koottu, joten sitä ei olis enää saanu edes purettua langaksi.

      Poista
  5. Kyllä sutta tulee tehtyä ihan kohtuu paljonkin. Nytkin olen yrittänyt virkata kivaa pienehköä heijastinruusua/kukkaa..
    Purkulankaa riittää ja heijastinnauha menee ruttuiseksi! Mutta yritys on kova:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kuulostaa tutulta! Kerran jos toisenkin olen myös taistellut juurikin samaisen heijastinmateriaalin kanssa..tsemppiä onnistumiseen! :)

      Poista
  6. Hahhaahaa.. hitsi kun naurattaa :D :D Joskus menee kyllä niin päin pyllyä, että oksat pois :D Pitäsköhän minunkin tehdä postaus aiheesta??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niimpä! Ja ehdottomasti pitäisi tehdä! Mä ainakin haluun nähdä...! :)

      Poista
  7. Haha i feel you! Aina ei todellakaan tekeleet onnistu ja silloin tuntuu niin hölmöltä et miks edes vaivauduin :D Hitsit sulla on kiva blogi, tuntuu että seuraan aivan liian vähän muiden blogeja mutta tänne täytyy todellakin eksyä uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on hyvin sanottu! Monesti todella miettii, että onkohan tässä edes järkeä vauvautua ja yrittää tehdä itse mitään, kun ei vaan onnistu! :D kiitos vain, toivottavasti eksyt jatkossakin lueskelemaan :)

      Poista
  8. Hei ja olipa kiva lukea "mokistasi". Niitä tulee meikäläisellekin melko usein. Tuota ämpärin tuunaamista kyllä jatkaisin vielä siten että maalaisin folio osan mustalla akryylimaalilla ja pyyhkisin ylimääräisen maalin sitten pois. Maali jää sitten ryppyihin. Eihän se voi mennä enempää pilalle vai voiko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoisen idean heitit! Kiitos, pitääpä vielä jättää mietintään mitä ämpärille tekisi. Nyt se on kaapissa odottelemassa korjausta (tm.), kun ei ole oikein paikkaakaan sille tällä hetkellä..

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.