torstai 22. maaliskuuta 2018

Viisi pääsiäispupua.

En ole koskaan ollut mikään suuri pääsiäiskoristelija. Mutta huomasin, että jos jotain pääsiäisjuttua joskus teen, on se aina pupu. Pupu ommellen, askarrellen, muovaillen.. monella tekniikalla saa jos minkälaista jänönkorvaa aikaiseksi.

Katsotaan neljä vanhaa pupua ja yksi täysin uusi pupu!
Pupu 1/5: Pupu huovasta käsin ommellen

Joskus pieni ompeleminen huovasta on kivaa. Tämmöttisen valko-mustan jänön tein pari vuotta sitten. Pupun korvien sisällä on rautalankaa niin korvia voi vähän muovailla hauskempiin asentoihin.

Katso pupu-postaus tästä (sis. linkin ohjeeseen).
Pupu 2/5: Minimalistiset puput helmistä

Helmipuput - noin ikään minuutin puput! Isoja puuhelmiä nauhaan ja sitten nahasta (tai huovasta) korvat ja tussilla kasvot. Ihanan simppeliä! Ei se koristelu usein mitään monimutkaista vaadi. Less is more.

Katso helmipupujen postaus tästä.
Pupu 3/5: Pupu silkkimassasta muovaillen

Pääsiäistä ei tarvitse aina tuoda kotiin, voihan sitä kantaa myös mukanaan! Tein viime keväänä silkkimassasta minimalistisen pupun isoilla korvilla ja isolla töpöhännällä. Tämä on ollut mieleinen ja on ollut jälleen pääsiäisen lähentyessä usein kaulassa. Se on niin veikeä ja kevyt! Sanon korua Pupuroksi, koska muotokieli tuo mieleen Naapurini Totoro -animaatiosta yhden hahmon eli Pikkutotoron (pupu + Totoro = Pupuro, heh).

Katso korun postaus tästä.
Pupu 4/5: Pupuovi kierrättäen

Jonkun aikaa sitten tonttuovivillityksen innoittamana tein meille söpön pupuoven keittiön listan päälle iloa tuomaan. Se on täysin kierrätyspahvista tehty. Jonkin verran on muuten näkynyt myös noitaovia! Oisko pääsiäisovet uusi hitti?

Katso pupuovien postaus tästä.
Pupu 5/5: Pupupussi ommellen

Tämä on uusin pääsiäispupu! Tein tuollaisen pienehkön pussukan, jolla menee korvat solmuun!
(Tässä näette vähän tyyliäni: saan idean, innostun ja tuherran sen johonkin lähimpään paperiin. Joskus tulee niin pieniä piirroksia johonkin paperinkulmaan ettei niistä ota edes selvää. Sitten saa muistella mikä se idea olikaan?)

Mutta tässä tapauksessa sain ensin idean jonkinlaisesta nauhakujalla kursittavasta säkkimäisestä pussista. Sitten päätinkin ottaa pelkistetymmän linjan avoimella suulla. En ole aivan varma olenkohan nähnyt jossain vastaavaa korvilla sidottavaa pussukkaa..? Ainakin loppu talven mittaan on näkynyt paljon pupunkorvaa siellä ja täällä, joten ei olisi ihme, jos idea jäi muistilohkoon jostain pyörimään..
Mutta ompelu kävi helposti: vain kaksi kappaletta, sivut yhteen ja sitten suun huolittelu. Kantatakin olisi voinut, mutta tämä meni ihan kääntämällä. Sitten lopuksi tekstiilitussilla kasvojen teko ja silitys päälle.

Harmi etten ole enää virpomisiässä, lähtisin tämä saalispussukka kädessä virpomaan ja varpomaan tuoreeks terveeks!

16 kommenttia:

 1. Ihania pupuja kaikki. Erityisesti tuo pussukka on tosi kiva ja hempeä 😊

  VastaaPoista
 2. Ihania pupuja. Muistinkin kaikki nuo vanhat puput, joista huopapupu oli suosikkini.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo pupujussipussi! :) Ja tosiaan, noitaovia on näkynyt kyllä olleen, voihan se olla, että siitä innostutaan nyt just sen jouluvillityksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ois kyllä hauska, jos noitaovi tekisi tässä pääsiäisen alla vastaavan pikkuvillityksen mitä tonttuovi oli jouluna :D

   Poista
 4. Aivan ihana tää pupussi! Simppeli ja silti tai ehkä just siks supersöpö. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Simppeli on hyvästä, ei ole mitään turhaa lisuketta :)

   Poista
 5. Hauskoja ideoita blogi pullollaan!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania! Puput toimii aina ❤️ Nuo helmipuput painan mieleen ensi vuotta varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vielä ehtii helmipuput tällekin vuodelle ;) Ovat niin helpot ja nopeat tehdä! :)

   Poista
 7. Tahtoo kans tuommosen pupupussin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Sitten vain tekemään! :) Nopeasti valmista!

   Poista
 8. toi pupupussi on ihan järkkyihana. pakko ehkä yrittää keksiä joku funktio sellaselle.
  avomieheni ihasteli, kuinka hienosti olit valinnut royal-suklaiden ja apteekin salmiakkien värit keskenään hyvn mätsääviksi, kun salmiakkien rasiassa on samaa valkoisen sävyä kuin royalien kääreessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tarkka silmä miehelläsi! :) Tosin täytyy tunnustaa, että valinta oli täysin sattumaa, kun muuta ei ollut mistä valita :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.