torstai 14. helmikuuta 2019

Sydänystävälle.

Hyvää ystävänpäivää!

Kun oli hetki luppoaikaa ja silmiin sattui punaisia langanpätkiä, päätin tehdä niistä sydämen. Ihan ystävänpäivän innoittamana ja lankajämät uusiokäyttäen (sydämessä on usempaa sorttia ja sävyä, mutta aika hyvin ne sulautuvat yhteen). Kokoa sydämellä on noin 4–5 cm eli aika pieni kaveri.

Pieni sydän voisi toimia hyvin ikkunakoristeena, kranssin somisteena, lahjapaketin kyljessä tai avaimenperänä - hetkonen, avaimenperänä? Sitten alkoi ajatukset ja lanka käsissä tuntumaan tutulta. Sydän avaimenperänä? Oi kyllä, minähän olen jo kerran tehnyt ihan vastaavan sydämen! Mustasta langasta virkattu sydän hyppäsi blogiinkin ystävänpäivänä 2017 (ks. postaus tästä)! No näin ne ideat ja ajatukset alkavat kiertämään kehää, kun blogi ja bloggaaja saapuvat tiettyyn ikään, heh. Pitääkin etsiä tuo aikaisempi sydän. Avain, jossa se roikkui ei ole enää käytössä eikä sydäntä ole sen jälkeen näkynyt.. onneksi nyt on uusi ja rakkauden punaisena!

Virkattu sydän syntyy näin: 

Tee 1 taikasilmukkaan 1 kjs + 8 ks, sulje ps:lla. Tee 1 kjs, 1 ks samaan s:aan, *2 ks, 1 ks*, toista *-* krs. loppuun, sulje ps:lla. Tee seuraavalla krs:lla 1 ks jokaiseen s:aan. Katkaise lanka ja toista edellinen (=sydämen toinen puoli), mutta älä katkaise lankaa vaan jatka virkkaamalla 6 ks. Tee seitsemäs silmukka ja ensimmäisen kappaleen eka silmukka yhteen. Jatka toisen kappaleen ympäri ja yhdistä toiselta puolelta vastaavasti ekaan kappaleeseen kiinni. Jatka 1 ks jokaiseen s:aan kerros kerrokselta spiraalina ja kavenna sydäntä kohti kärkeä ottamalla kummaltakin puolelta keskeltä aina 2 s yhteen. Jatka kunnes jäljellä on noin 10 s. Täytä sydän vanulla, tilkulla tai langanpätkillä. Tee 2 ks yhteen kunnes kärki on pääteltävissä. Katkaise lanka ja päättele. Liitä tahtoessasi esimerkiksi d-rengas ja hakanen, jos haluat sydämessä avaimenperän.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.