tiistai 17. lokakuuta 2023

DIY: Virkkaa trikookudejämästä pikkulaukku

Tuntuu sinustakin, että joskus trikookudejämiä on haastava hyötykäyttää? Ainakin, jos ihan yhdellä jämällä virkkaa, siitä ei paljoa irtoa. Mutta pieneen laukkuun se voi riittää! 

Koko on juuri sopiva hetkiin, kun tarvitset mukaan vain puhelimen ja avaimet, mutta asussasi ei ole taskuja.

Tähän pieneen taskumaiseen olkalaukkuun menee vain alle 200 g kudetta - eli aika kiva kerä riittää!

DIY: Virkkaa trikookudejämästä pikkulaukku

Koko: Noin 14 x 18 cm. Mitä tarvitset? Valmista tai itse leikattua trikookudetta noin 200 g, virkkuukoukku 6, lisäksi 2 kpl hakasia, iso neppari tai ommeltava magneettilukko.

Tee näin: Virkkaa 24 kjs, yhdistä ps:lla renkaaksi. 1. krs: Virkkaa 24 ks. 2.-12. krs: *1 ks s:n takareunaan, 1 ks*, toista spiraalina. 13. krs: *1 ks s:n takareunaan, 1 ks*, toista kahdesti, 5 kjs, jätä 4 s väliin, virkkaa toistoa neljä kertaa, 5 kjs, jätä 4 s väliin, virkkaa toistoa neljä kertaa. 14. krs: Jatka toistoa kuten aikaisemmin, mutta kjs-kaaren kohdalla virkkaa 5 ks. 15. krs: Virkkaa kiinteitä ketjusilmukoita työn reunan ympäri.

Viimeinen kerros kiinteyttää ja napakoittaa reunaa sekä vahvistaa myös reunaan kiinnitettävää hakasen paikkaa.

Entä hihna? Yhdistä kangashihna tai letitä kuteesta hihna ja solmi hihnan päät hakasiin. Jos trikookude joustaa ja hihna venyisi käytössä, voit letittää mukaan jotain joustamatonta lankaa tai ohutta nahkanyöriä niin trikookudehihna ei jousta käytössä.

Viimeistely: 
Virkkaa pohjan taite kiinteillä silmukoilla yhteen. Ompele laukun sisäpuolelle yläreunaan iso neppari tai magneettilukko. Halutessasi koristele tasselilla ja handmade-merkillä.

Tämä handmade-merkki on metallia ja siinä on nurjalle menevät hakaset. Ommeltukin kangasmerkki käy!

Pieni laukku, mutta iso persoona - vaatii siis kylkeen vielä muhkun tasselin lopusta kudejämästä - kaikki pätkät hyötykäyttöön!

Ohje julkaistu myös Kauneimmat Käsityöt -lehden Virkkaa-nimisessä ekstrassa, ilmestynyt keväällä 2023.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.