perjantai 5. helmikuuta 2010

Konvehdit.

Ystävänpäiväksi DIY-lahjavinkki osa 5: Konvehdit
Ilahduta kaveria tekemällä itsetehtyjä suklaakonvehteja.
Tarvitset:
Eri suklaita (maito-,tumma-,vaaleasuklaa yms.)
Pähkinärouhetta/Marianne crush yms muita valmiiksi leivonnaisiin tarkoitettuja rouheita
Nonparelleja tai lisää suklaata itsetehtyihin koristeisiin
Tee näin:
Laita kattilan pohjalle vettä ja siihen päälle kestävä lasikulho. Paloittele suklaa kuppiin ja ole tarkkana ettei vettä pääse missään vaiheessa suklaan sekaan (koostumus kärsii). Vesihaudutuksella suklaa sulaa. Mitä pienemmäksi paloittelet suklaan, sitä nopeammin se sulaa. Kun suklaa on sulaa, nostele se lusikan avulla karkkivuokiin tai silikoonisiin suklaavuokiin (kts. esim Minä Itte!:n suklaakonvehdit.) Jäähdytä ja pakkaa.

Vinkki: Kokeile sekottaa eri suklaita sekaisin joko jo kattilassa, tai vuokiin kerroksittain. Tai tee makukonvehteja ja lisää seokseen vaniljamaustetta, pähkinärouhetta, chiliä, hilloa, likööriä, rusinoita...mitä vain, käytä mielikuvitustasi.Koristelu:
Koristele konvehdit rouheilla, karkeilla, nonpareilla tai tee omia suklaakoristeita: lusikoi sulaata suklaata pieneen minigrip-pussiin. Sulje pussi tiiviisti ja leikkaa hyvin pieni reikä saksilla pussin nurkkaan. Pursota leivinpaperille sydämiä, palloja jne. Siirrä jääkaappiin kovettumaan. Kun koristeet ovat jäähtyneet, ne irtoavat leivinpaperista helposti ja voit ne asetella kovehtien päälle.
Pakkausvinkkejä:
Jos käytät karkkivuokia, voi pakata ne sellofaaniin päällystetyn pahvipalan päälle. Tai laita konvehdit koristeelliseen rasiaan. Lasipurkkikin voi olla kaunis ratkaisu. Silikoonivuokiin tehdyt konvehdit voi paketoida erikseen vaikka myytävään karkkipaperiin, tavalliseen alumiinifolioon tai sitten yksittäin sellofaaniin. Vinkki: voit tehdä myös nekkumaisia konvehteja. Tee leivinpaperista kartio teipin avulla. Lusikoi kartio suklaata täyteen ja koveta pystyasennossa.Vinkki: Kokeile myös isoja leivosvuokia. Näitä jättisuklaaherkkuja ei tarvitse montaa syödä, kun herkutteluhimo on poistettettu!

8 kommenttia:

  1. Faline,
    kiitos, ne myös olivat/ovat herkullisen makuisia ;)

    VastaaPoista
  2. Ooooooh et viittis lähettää mulle vähän :P
    Hiukan kivaa kun päivität nyt joka päivä :))

    -Emmi

    VastaaPoista
  3. emmi,
    sori, saat siellä syödä niitä luomusuklaita noidenki edestä ;) kiva, et tykkäät postaustahdista! kivaa se onkin, joskin välillä työlästä.

    VastaaPoista
  4. Tämmösiä olisi tosi kiva saada lahjaksi!

    VastaaPoista
  5. chatrin,
    eiku vaan vinkkaan kaverille ni sit vois saadakin lahjaksi ;)

    VastaaPoista
  6. Kiitti ideasta! Ajattelinkin että teen kavereille jonkun muun jutun lisäksi näitä. Ja tossa katsoin taas uudelleen Minä itte! -bloginkin tätä juttua, ja sieltä kommenteista sain ainakin yhden hyvän idean. (kokeilen kyllä näitä pienemmällä määrällä ennen, kuin teen isompaa määrää) eli tekisin ehkä: maito -ja valkosuklaasta (en viitsi tehdä tummastta suklaasta, kun kaverit ei kamalasti siitä välitä, niinkuin en minäkään) esim näitä voisi laittaa: marianne crushia, pähkinärouhetta, riisimuroja, murskattuja pipareita, jos jaksaisi kokeilla miltä maistuisi oma tekemä kinuski näiden kanssa.. hmm.. No kyllä näitä keksii!!

    VastaaPoista
  7. Pinja,
    ei kiittelemisiä! :) hyvältä kuulostaa ideasi ;)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.