torstai 8. heinäkuuta 2010

Tahrojen taistelu: vihdoin Madam B.C - Tahrat 1-0!

Yksi kulahtanut lempitunikani on saanut mahtavia tahroja etuhelmaansa, eivätkä ne ole suostuneet lähtemään millään myrkyllä pois. Tahrat ovat juuri niitä pahimpia: näkyvät vain tietyssä valossa - eivät paholaiset edes kameralle tahtoneet näyttäytyä.Arvaa montako kertaa on käynyt näin: kas, puen rakkaan tunikani aamulla päälle, hippailen päivän ihmisten ilmoilla, kunnes illalla huomaan: MITÄ #%&/# TAHROJA?? Onko ne on vieläkin tuossa ¤&/%*]!!!! Nyt sai olla viiminen tahran aiheuttama järkytys. Kun ei tahrat lähde, peitän ne.


Tee-se-itse: röyhelöetumus

...eli operaatio tahrojenpeitto:Levitä tunika/mekko/paita eteesi kaksinkerroin. Etuosan keskiosa tulee taitoskohtaan. Kun varmistat, että helman reuna ja sivusaumat ovat kohdillaan, voit merkata nuppineuloin keskiviivan. Yksinäinen nuppineula sivulla kuvastaa tahrojen reuna-aluetta, jonne tulevan röyhelön on riitettävä. Aukaise tunika ja merkkaa keskiviivan toiselle puolelle myös yhtäkauas reuna-aluemerkki.
Leikkaa röyhelökappale: pituus vähintään 1,5 kertainen suhteessa peitettävään pituuteen tunikassa. Leveyden saat mittaamalla reuna-alueiden nuppineulojen välisen matkan.
Merkkaa myös trikoosta keskiviiva.
Ompele rypytyslanka: ompele mahdollisimman pitkällä tikillä trikoon keskiviivaa pitkin. Älä päättele lankaa alussa tai lopussa ja jätä kumpaakin päähän reilut langat.
Rypytä trikoo: ota alalangat käsiisi ja vedä niistä varoen. Älä kisko liian kovasti ja auta kankaan kulkua, jottei lanka katkea.Kun olet rypyttänyt trikoota tunikan pituudeksi, vedä lankoihin stoppariksi vaikka rusetti, ettei rypytys löysty. Asettele trikoo tunikan keskiviivan päälle ja nuppineulaa se siihen kiinni.
Kiinnitä: ompele nyt rypytetty trikoo tunikaan kiinni. Käytä suoraa joustinommelta.
Jos nyt joku ihmettelee mustaa lankaa: valkoinen ei olisi kuvissa näkynyt mihinkään ja väärä väri ei haittaa, koska en ajatellut jättää röyhelöintiä tähän. Samalla leikkaa-rypytä-ompele-kaavalla lisäsin valkoisen päälle kolme ohuempaa koristeröyhelönauhaa. Nyt se on valmis. Kyllä kelpaa taas, kunnes onnistun kuorruttamaan itseni tomaattikastikkeella ja valkoinen ei ole enää valkoinen.Lempitunika röyhelöiden kera in action - kauniisti käsivaralla kuvattuna "eihän kukaan kävele käytävältä, jos äkkiä nappaan....CLICK!"

5 kommenttia:

 1. Oho, tuli liian monta samaa kommenttia!Hupsis... xD

  VastaaPoista
 2. Kiva blogi täällä :)

  VastaaPoista
 3. Tiuhti,
  kiitos mutaa ei se niin kiva ole, että kolmesti tarveitsee sanoa ;D sitä sattuu!

  VastaaPoista
 4. Heippa taas! :)
  Saanko laittaa blogisi blogini Mitä se seurailee?- kohtaan? :)

  VastaaPoista
 5. Tiuhti,
  laita vain, eihän se pahaa tee :) kiva, kun kysyit erikseen! :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.