maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ideakilpailu!

Nyt se käynnistyy! Vihdoin voin sanoa, että on se päivä, jolloin aukeaa minun ja BoD:n yhteinen ideakilpailu kirjaprojektiimme. Ai mikä BoD? Books on Demand, ks. informaatio postauksen lopusta tai www.bod.fi.
Homma pähkinäkuoressa: keksi kierrätysaiheinen idea. Konkretisoi ideasi tuotteeksi, ota siitä kuva, kirjoita vähän esittelytekstiä ja lähetä se meille! Ole niin hyvä, että tule valituksi kirjaamme, joka julkaistaan ensi kesän aikana. Parhaat palkitaan valmiilla kirjalla ja kolme ihan huipuinta saa päälle vielä BoD Classic kirjanjulkaisupaketin. Eikä siinä vielä kaikki! KAIKKIEN osallistujien kesken arvotaan 100 euron arvoinen lahjakortti Sinellin verkkokauppaan.

Eli niin mitä piti tehdä?
1. Keksi idea. Se voi olla vaate, asuste, koru, sisustusesine, käyttötavara - ihan mikä vain! Ei rajoituksia, kunhan se on a) kierrätysteemainen, b) postissa lähetettävä ja c) täysin oma, ihan itse keksitty ja muualla julkaisematon. Voit osallistua max. kolmella idealla. Ennen kuin osallistut, luethan vielä kilpailusäännöt täältä tai täältä. Sääntöjä on noudatettava, muussa tapauksessa idea hylätään.
EDIT// Jos idea on julkaistu vain omassa blogissa eikä siis kolmannen osapuolen kautta esimerkiksi painetussa materiaalissa eli sinulla on vielä idean julkaisu- ja levitysoikeudet, voit silti osallistua idealla! Liitä osallistumistekstin yhteyteen suora linkki blogisi postaukseen, jossa olet esitellyt ideasi.
2. Toteuta ja osallistu. Ota valmiista tuotteestasi kuva ja yhdistä se tekstiin, jossa kerrot tuotteen valmistusohjeet sekä vähän sinusta itsestäsi ja tuotteestasi. Liitä mukaan yhteystietosi. Kaiken edellä mainitun on mahduttava yhdelle arkille (A4 / pdf-sivu). Lähetä ideasi joko sähköisesti tai postitse 17.3. - 20.4.2014 välisenä aikana. Pistä ideasi tulemaan joko osoitteeseen madambcblog(at)gmail.com tai Books on Demand, Mannerheimintie 12B, 00100 Helsinki. Kirjoita molemmissa tapauksissa otsikoksi "Ideakilpailu". Idea on oltava perillä viimeistään sunnuntaina 20.4.2014. Myöhästyineitä osallistujia ei oteta huomioon.
3. Odottele tuloksia. Kirjaan mukaan pääsevät saavat tiedon valituksi tulemisesta viimeistään 30.4.2014.
4. Jos olet voittajien joukossa, ole valmis postittamaan ideasi juuri sellaisena kuin sen kilpailuun ilmoitit viimeistään 11.5.2014 (BoD maksaa postituskulut). Tuote menee valokuvaajalle kuvattavaksi ja se lähetetään takaisin omistajalleen kirjan julkaisemisen jälkeen.

Ai mitä palkintoja sai, jos voittaa?
1. Parhaat ideat pääsevät mukaan kirjaan, joka julkaistaan yhdessä minun ideoideni kanssa. Tuotteet kuvataan valokuvaajalla ja tekijän nimi mainitaan teoksen yhteydessä. Kaikki kirjaan valitut saavat itselleen valmiin kirjan.
2. Kolme parasta ideaa palkitaan BoD Classic-kirjanjulkaisupaketilla.
3. Kaikkien osallistujien kesken arvomme 100 euron arvoisen lahjakortin Sinelli-verkkokauppaan. Arvonta suoritetaan viimeistään 30.4.2014.

Nyt vain ideoita miettimään ja toteuttamaan! Tehdään yhdessä mahtava kierrätysteemainen kirja!

Löydät ideakilpailun myös BoD:n sivuilta täältä.

Kysymyksiä? Kysy kommentilla, sähköpostitse madambcblog(at)gmail.com tai puhelimitse 09-2516 6349 (BoD).

EDIT // Lue myös jo kysyttyjen kysymyksien vastauksia täältä.

ONNEA KILPAILUUN!

Ideakilpailu, yhteistyössä Madam B.C. ja Books on Demand. Kilpailu käynnissä 17.3. - 20.4.2014.

BoD™ - Books on Demand GmbH - on moderni palveluntarjoaja kirjailijoille, jotka haluavat ottaa kirjansa julkaisun omiin käsiinsä ja päättää itse kirjan sisällöstä, tyylistä, toteutustavasta ja myyntihinnasta. BoD kautta kirjan voi julkaista painettuna kirjana ja –kirjana. BoD huolehtii kirjan välityksestä kirjakauppamyyntiin ja myyntiin e-kirjakauppoihin. Lisätietoja BoD:sta www.bod.fi.KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE. 

8 kommenttia:

 1. Siis ymmärsinkö mä nyt oikein.. teet kirjan omista ja muiden ideoista, siinä missä muut kirjaan ideoita tehneet saa tämän kirjan palkkioksi, niin sinä käärit rahat?! Ei tää nyt ihan oikein mun mielestä mene! Kyllä siinä pitäis provikat tulla muillekin kirjaan sisältöä tehneille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti samoinhan se menee, jos vaikka mihin vain lehteen teet jutun/kuvan/artikkelin. Se on vain yksi osa, jolle ei voi laskea provikkaa suhteessa koko lehden tekijöille (toimitus, markkinointi, taittotyö jne) . Tällöin tekijä saa ennaltamääritetyn palkkion sen sijaan, että pääsisi koko lehden levikkiin osingoille. Ps. Edes minä en pääse "käärimään rahoja".

   Poista
 2. Kamala himo iski osallistua, mutta pää täynnä tyhjää inspiraatioista. No täytyy kattoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti, jos vaikka mieleen tulisi inspiraatio! :) onhan tässä aikaa osallistua.

   Poista
 3. Ideankehittäjällä säilyy oikeudet omaan ideaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekijänoikeudet pysyvät idean kehittäjällä. Osallistuja antaa vain luvan julkaista ja levittää ideaa kirjassa.

   Poista
 4. Hei, ompas hienoa, pitää keksiä jotakin. Tarkoittaako ennalta julkaisematon, että siitä ei saa olla kuvaa missään muualla (facebookissa, blogissa)? Entäs osallistumisen jälkeen, saako kuvia julkaista muualla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti keksi ja osallistu mukaan kisaan :) Ennalta julkaisematon eli ei ole saanut olla esillä missään painetussa muodossa. Jos idea on ollut esillä esim. vain omassa blogissa se on ok (ja tämä voisi olla hyvä liittää osallistumiseen tietona/linkkinä). Kirjaan valittujen ideoiden levitys- ja julkaisuoikeudet siirtyvät kustantajalle, joten silloin sitä ei saisi enää tarjota muualle julkaistavaksi. Luulen, että tässäkin tapauksessa kirjan julkaisun jälkeen oma blogi on ihan ok ja voin tämän vielä kustantajalta tarkistaa ja varmentaa.

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.