keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Ideakilpailun kysymyksiä.

Nyt tulee vastauksia kysymyksiinne koskien käynnissä olevaa ideakilpailua (kilpailu-ilmoitus täällä ja täällä). Kiinnostuneet ovat olleet yhteydessä sähköpostitse, mutta jaan vastaukset tasapuolisuuden vuoksi myös blogiin niin on kaikilla osallistumista miettivillä sama informaatio kilpailua koskien.
Kysymys: Säännöissä sanotaan, että idean pitää olla ennalta julkaisematon. Saako siis kilpailuun osallistua idealla, joka on ollut julkaistuna blogissa? 
Vastaus: Kyllä saa. Ennalta julkaisematon koskee kaikkea printtijulkaisua. Jos idea on ollut vain omassa blogissa, silloin sen julkaisu- ja jakeluoikeuksia ei ole myönnetty esimerkiksi toiselle kustantajalle. Mikäli osallistut blogissa jo esitellyllä idealla, liitä kilpailutekstiin tästä tieto vaikka suoran linkin kautta.

Kysymys: Jos ideani valitaan kirjaan, menetänkö oikeudet siihen?
Vastaus: Et menetä, tekijänoikeudet pysyvät idean tekijällä.
Kysymys: Kuinka tarkkaan osallistumisen yhteyteen pitää kertoa itsestään ja ideastaan?
Vastaus: Niin tarkkaan kuin osallistuja itse tahtoo. Vähimmillään kuitenkin tekstistä pitää käydä ilmi yhteystiedot ja kuinka tuote on valmistettu (esim. materiaalit, työvaiheet, vinkit valmistukseen). Kirjaan valittujen ideoiden tekstejä yhtäläistetään kirjan koonnin yhteydessä (muutokset tietenkin käytetään tekijän kautta, jotta olennainen informaatio ei pääse muuttumaan). Tyyli on siis osallistumisen yhteydessä vapaa.

Kysymys: Entä jos ideani valitaan kirjaan, mutta en haluakaan sen yhteydessä paljastettavan oikeaa nimeäni?
Vastaus: Mikäli idean tekijä ei halua omaa nimeään idean yhteyteen, se ei ole este. Tällöin varmasti kyseinen henkilö voi kertoa ideansa yhteyteen nimimerkin, soveliaan taitelijanimen tai muuta vastaavaa.
Kysymys: Milloin kilpailu loppuu? Postauksessa ja sivupalkissa ja säännöissä ei ollu samat päivät..
Vastaus: Pahoittelut siitä, kuinka omille virheilleen tulee sokeaksi ja vaikka kuinka tarkistaa, ei huomaa virheitään. Päivämäärät eivät ensin täsmänneet, mutta ovat korjattuna. Kilpailu loppuu 20.4.2014 ja se on päivä, jolloin pitää osallistumisen viimeistään olla perillä. Tulokset tulevat viimeistään 30.4.2014.

Kysymys: Miksi idis pitää konkreettisesti lähettää teille, jos siitä jo annetaan osallistumisen yhteydessä valokuvat?
Vastaus: Kirjalle on palkattu valokuvaaja, joka kuvaa kaikki ideat=tuotteet ja sen takia tuotteet lähetetään (kustantaja maksaa postikulut) kuvaajalle, jotta kirjasta saadaan visuaalisesti kaunis, yhtäläinen ja laadukas. Osallistumisen yhteydessä lähetettyjä kuvia ei siis käytetä valmiissa kirjassa. Tämä voi olla myös niiden etu, jotka eivät valokuvausta ole harrastaneet. Emme vaadi huippuhyviä kuvia, se voi olla vaikka puhelimella otettu otos, josta vain selkeästi näkyy millainen valmis tuote on.

Kysymys: Sanotaan, että saa osallistua maksimissaan kolmella idealla. Pitääkö ne laittaa yhdessä vai erikseen?
Vastaus: Yhdessä tai erikseen. Voi osallistua ensin yhdellä ja jos tulee mieleen lisää ideoita, eikun vielä lisää mukaan!
Ja lisää saa kysyä, jos mietityttää.

Kilpailu käynnissä 20.huhtikuuta asti. Lue lisää kilpailusta postauksen alusta löytyvistä linkeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.