keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Vaatteiden vaihtopäivät.

Kävin jokunen aika sitten vaatteiden vaihtopäivillä. Viime vuonna käynti tuotti monta diy-postausta (osa 1 / osa 2 / osa 3), mutta nyt kävi toisin. Voisiko sanoa, että joko bongasin liian hyvää tavaraa (joille ei tarvitse tehdä juurikaan mitään) tai juttuja, joille en aio tehdä vielä mitään (no kun joululahjat). En siis ajatellut postaavani ollenkaan vaihtopäivistä, mutta paremman puutteessa postaanpas silti, vaikka se vähän tylsää onkin.
Ekaksi lempparilöydöt: valkoinen, hiaton ja pitkähelmainen pusero (liian suuri, pitää vähän pienentää), kaksi huivia (pääsivät pesun jälkeen suoraan käyttöön) ja Mangon "hiukan kimmeltävä", löysänmallinen paita, jossa en ole ainakaan vielä huomannut mitään vikaa. Se on i h a n a.
Sitten vähemmän lemppari: neulebaskeri. En kyllä tykkää baskereista, mutta ajattelin silti totutella. Tämä on suht hyväkuntoinen ja varmasti lämmin - neuletta kaksinkerroin, joten kyllä pitäisi järjen päässä lämpimänä pakkasillakin. Pistinkin vasta vanhoja pipoja pois, joten baskeri tuli ihan hyvään saumaan.
Läpikuultava sifonkipusero, kellohelmainen kesähame ja tuleva trikoinen kesämekko. Melko hyviä sellaisenaan, mutta vähän kesäisiä, joten laitoin suoraan pesun jälkeen kesävaatteiden laatikkoon odottelemaan.
Nämä kaksi jäi mietintään paremmalle ajalle. Näissä on kummassakin aika kiva pääntie, mutta toinen on ihan liian pitkä (helma roikkuu pohkeessa, ei hyvä), toinen taas aivan liian lyhyt (napa näkyy, ei hyvä). Jotain on siis niille tehtävä.
Kotona tajusin, että toin mukanani vahingossa kaksi vikatikkiä. Sekä tuubitoppi ja trikoomekko osottautuivat mittasuhteiltaan ihan kummallisiksi. Joko vien ne eteenpäin kierrärille tai laitan ne trikoomatskuksi..
Tämä mokkatakki on ainut, jonka jo heti kotona silppusin paloiksi. Tajusin heti takin nähdessäni, että tuostahan saan tarvitsemaani materiaalia pariin joululahjaan..! Vielä en voi kertoa mitä tein, joten mokkatakki esittäytyy siis uusissa muodoissaan uudelleen joulun jälkeen.
Tämäkin hilekasa saa jäädä vielä mysteeri-projektiksi. Tiedän täsmälleen miten mekon muokkaan ja mitä varten sen teen!
Pisteenä iin päälle: Forrest Gump. Yksi lempparileffoistani, miksei myös yksi lempparikirjoistani? 20 vuotta vanha kirja ja edelleen hyvässä kunnossa. Poistin vain tahmasen (yäk) paperikannen. Pistin nauhan ympäri sen takia, koska tahdon säästää kirjan joulupäivien lukemiseksi. Vain lahjaksi naamioimalla pystyn varmistamaan, etten olisi jo alusta lukenut "ihanvaanvähän".. Että kiitos vain PekkaplusJaana, kirja on päässyt uudestaan kuusen alle odottelemaan jouluaattoa.
Ihan hyvät vaihtopäivät olivat. Ja sanottakoon vielä, että kyllä minäkin kassillisen sinne vein muiden otettavaksi, en vain tuonut "uutta" kotiin. Pussi meni, pussi tuli..sehän on niin kuin plusmiinusnolla, eikö?

4 kommenttia:

 1. Olen lukenut tuon jatko-osan mutten kauheasti välittänyt, koska mielestäni huumori oli paljon roisimpaa ja mustempaa kuin leffassa. Ykkösosasta en silti tiedä. Meille on kyllä sekin myöhemmin tullut, mutten ole lukenut. Ei noista trikoojutuista sitten saisi kivoja hameita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siitä on jatko-osakin, sitä en tiennytkään! :) saa nähdä millainen kirja on, vielä odottelen aattoa/joulupäivää, kunnes alan sitä lukemaan :)

   Ehkä trikoojutuista voisikin tulla hameita, tai ainakin toisesta. Pitää palata miettimään niitä sitten myöhemmin :)

   Poista
 2. Tossahan oli tosi paljon valmiiksi kivoja vaatteita. Kiva toi mustan puseron kaula-aukko.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.