lauantai 2. toukokuuta 2015

Kameraburrito.

Vappu tuli ja meni. Ähky tuli eikä ole vielä mennyt. Vappupötsiä sulatessa tajusin etteipä tullut taas paljoa vappua kuvattua. Otan niin harvoin järkkäriä mihinkään mukaan, koska pelkään rikkovani kameran. Sitten päätin, nyt on aika toteuttaa pitkään mielessä pyörinyt idea kameran objektiivin suojasta.
Se on kameraburrito! Eli objektiivi laitetaan pallon muotoisen plätyskän laidan "taskuun", sivujen kääntö keskelle..
..ja plätyskä rullalle! Tarriksella kiinni ja objektiivi lepää nätissä pesässä kolhuilta suojassa. Sitten rulla laukkuun ja menoksi!
Tämänhän voi pyöräyttää monen värmäinen ympärille, ei vain just objektiivin suojaksi. Olen tosin aika varma, että en ole tätä mallia omasta päästä keksinyt. Ehkä olen nähnyt sen jossain? Kaupassa? Lehdessä? Blogissa? Pinterestissä? En millään muista alkuperäistä inspiraatiota, mutta ainakin tässä blogissa on yksi vastaava kamerasuoja.
Jes, tämä on nyt pieni askel siihen suuntaan, että käyttäisin järkkäriä muuallakin kuin vain kotona. On tehty puhelimella kuvaaminen liian helpoksi, kun ei edes käy useimmiten mielessä, että ottaisi oikean kameran mukaan.

(Kangas: jämäpala, samasta palasta olen tehnyt mm. tämän pikkuneidin mekon).

4 kommenttia:

 1. Kiva idea! Miekään en ikin uskalla ottaa mihkään tavalliseen laukkuu, ebaysta ostin halvalla ison kameralaukun mihin mahtuu salama ja toinen obiska mukaan.. :) Oon nähny semmosia hienoja tuunauksia, mis on tavallisen laukun sisälle rakennettu ja tuunattu semmonen kamera- ja objektiivi- ja sälätasku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mullakin on diy-versio mihin vain laukkuun laitettavasta "kameralaukku-toppaus-lokerosta", mutta eipä sitäkään ole tullut käytettyä aikoihin. Hyvä muistutus, pitääkin ottaa se esiin houkuttimeksi, jos ois helpompi kuin erillisen kameralaukun käyttö! :)

   Poista
 2. Onpa hauska idea, taidanpa tehdä itsellenikin!! :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.