sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Aamutakki.

Kerrankin ompelin jotain käytännöllistä ja tarpeellista ihan jokapäiväiseen käyttöön. Se on aamutakki!
Nyt taas syksyn tullessa aamuisin paleltaa helposti. On kiva kietoutua johonkin, mutta täyspitkä Ratian saunatakkini tuntuu aamuisin jotenkin hankalalta ja raskaalta ja siltä, että tahtoisi vain mennä saunan kautta sänkyyn. Ei kovin tsemppaavaa aamun käynnistymisen kannalta, joten mielessä muhi pitkään tarve toiselle, kevyemmälle ja lyhyemmälle "sauna"takille.
Kangaskauppaankaan ei tarvinnut mennä, kun muistin jemmanneeni jo turhan pitkään tätä "anopilta" saatua froteekangasta. Useimmat retrokankaat eivät säväytä, mutta tämä on kyllä ihanan sympaattinen!
Ompelin aamutakin periaatteessa täysin suorakulmioista. Laatikko selkäosa, pitkät suorakulmiot etukappaleiksi, pienemmät boxit hihoiksi.. Helppo malli ja saumurin kanssa ompelukin eteni nopeasti.
Ja kerrankin sain itse määrittää vyönauhan leveyden. Mielestäni monesti kylpytakeissa on turhan leveät nauhat, jotka pitää vetää viidelle solmulle, jotta takki pysyy kiinni.. Ohuempi pysyy mielestäni paremmin kiinni!
Olispa jo aamu! Olen tohkeissani. En malta odottaa, että saan huomenna aamulla kietoutua uuteen aamutakkiin ja istua juomaan aamukahvin.

10 kommenttia:

 1. Mikä yhteensattuma! Oon lukenu sun blogia jo jonkin aikaa ja itekkin käsitöitä tekevänä löysin pari viikkoo sitten froteisen retrokankaan josta päätin että vois tehä aamutakin :D
  Ja noinkin yksinkertasesti pystyy toteuttaa! Todellakin kokeilen!
  Samoilla aaltopituuksilla oleva tyttö täältä Jyväskylästä!~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Onpas todella hassu sattuma :) kyllä, ei ole aamutakin teko vaikeaa, vähän geometriaa ja suoraa ommelta vain ;) Terveisiä Jyväskylään, toivottavasti luet blogiani myös jatkossa :)

   Poista
 2. Voi miten nätti siitä tuli. Frotee tuntuu ihollakin niin mukavan pehmeältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin tuntuu, etenkin tuollainen "vanhan kunnon ajan frotee" :)

   Poista
 3. Upea aamutakki, kangasta kannatti säästää! Mä kylläkin vietän aamuni aina Ratian pinkissä kylpytakissa kahvimuki kourassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mullakin on pinkki Ratian kylpytakki! :D tosin se on vähän suuri ja siksi kovin kömpelö päällä :D

   Poista
 4. Oi, mulla on ollut joskus tuosta kankaasta tehty pyyhe, siis ihan silloin kun tuo kuosi on ollut uusinta uutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, vitsit! Oikeastiko? :) Et satu muistamaan oliko mikä vuosi kyseessä? Frotee taitaa olla alkujaan joko anopin siskon tai äidin, joten olisi kiva tietää kuinka vanhasta kankaasta puhutaan.. :)

   Poista
 5. Mitään tarkkaa muistikuvaa ei valitettavasti ole, mutta muistaakseni olen käyttänyt itse ompelemaani pyyhettä vielä 80-luvulla. Kangas saattaa olla vielä vanhempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi ettei tarkempaa tietoa sinulla ole, olin jo innoissani kankaan ajoittamisesta :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.