lauantai 18. kesäkuuta 2016

Saippuapullot hyötykäyttöön.

Kesken mekko-sarjan (ks. tutoriaalit osa 1 ja osa 2, jatkoa luvassa) laitetaan väliin jotain muuta ettei tule tylsää heille,
jotka eivät ompele. Kierrätetään väliin jotain, esimerkiksi käsisaippuapullot. Vähän niitä kuluu, mutta kuluu kuitenkin.
Vanhan ja hyvän pumppupullon voi täyttää millä vain täyttösaippualla, mutta satunnaisesti sitä tulee kuitenkin ostettua uusi pumppupullo. Mutta mitäpä niille tehdä käytön jälkeen?
Törmäsin ideaan (ks. pluii.com), jossa pienestä muovipullosta voi tehdä säilytyskupin. Eli saksilla huppu pois ja silitysraudalla reunan sulatus. (Linkin takaisissa kuvissa muovi on suoraan rautaa vasten, itse kyllä varmuuden vuoksi pistin leivinpaperin väliin ettei vain sula muovi rautaan kiinni.) Reunat sulivat aika hyvin, rauta kuumalle ja vähän paino päältä. Reuna rullautu kivasti sisäpuolelle. Ei oo reuna enää terävä tai hutera!
Tein kolme säilytyskippoa. Viimeisen pullon kohdalla odottelin sen tyhjentymistä turhauttavan pitkään. Samaistuin hyvin siihen tv-mainoksen pieneen poikaan, joka tahtoo tehdä tiskiainepullosta raketin.. "Vieläki paljon jäljellä, eikö se koskaan lopu?"
Vinkki 1: jos pullossa on sarjanumeroita tai muuta painettua, ne saa aika varmasti kynsilakanpoistoaineella pois.
Vinkki 2: Pumppu ei vie paljoa tilaa, jos sen ottaa talteen. Aika monessa puhdistuspurnukassa on samankokoiset kierteet ja pestynä pumppu (tai sellainen suihkepää) voi käydä moneen uuteen pulloon. Jos varsi on liian lyhyt, sitä voi jatkaa esim. muovisella mehupillillä. Se toimii, kikka on ollut käytössä meidän taloudessa jo vuosia.
Ajattelin ensin kippoja kylppäriin, mutta sijoitinkin ne yöpöytälaatikkoon pikkutarpeiden järjestystä pitämään. (Voisi ehkä laittaa palat sinitarraa kippojen pohjaan jarruiksi niin eivät luistaisi eestaas laatikon pohjalla.)
On muuten tämä yöpöytäni virkaa toimittava "jättikokoinen Palaset-laatikosto" ihana kaveri. Mahtuu kaikki mahdolliset tavarat iltalukemisista nenäliinoihin laatikkojen sisään piiloon. Vähän se on kulumaa saanut vuosien varrella, mutta se ei haittaa. Kauan tuota vanhemmiltani kärkyinkin, jotta se vapautui heidän käytöstään minulle. Se on just sopiva pieneksi yöpöydäksi!

6 kommenttia:

 1. Tulipas tosi kivat. Itse katselin vastaavaa juttua Pinterestista, mutta en ole uskaltanut testata vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaa, uskaltaa :) Ei ole iso menetys, jos ei sitten mieleistä tulekaan :)

   Poista
 2. Kiitos mukavan idean jakamisesta ♥

  VastaaPoista
 3. Hauska idea - kivat säilytyskipot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hyvästä ideasta on helppo jakaa omia versioita :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.