perjantai 19. toukokuuta 2017

Posliinitussilla tussattua.

Posliinitussi on mahtava keksintö. Olen hehkuttanut sitä ennenkin ja vielä yhden (ja varmasti monen tulevan) postauksen verran. Joskus aikoinaan ostin posliinimaalia. Se oli kylmiltään ilman posliinimaalauksen oppeja todella vaikea hallita. Sitten törmäsin tussiin ja voi mikä helppous koitti! Posliinimaalia tussissa, ei enää vaikeita pensselityöskentelyitä, sotkuja ja nopeasti tönkköön kuivuvaa maalia.

Tämä GP marker (Fantasy Colour Black) tussi on kestänyt vuosia - postausvaklailulla ainakin viisi vuotta. Moneen on käytetty ja hyvänä on pysynyt kuivumatta. Aina tuntuu, että joko se nyt loppuu, mutta ei, sehän tuntuu ehtymättömältä säiliöltä!

Pähkinänkuoressa maali toimii näin: pumpataan ja piirretään posliinille tai lasille. Valmiina pistetään kylmään sähköuuniin. Pistetään uuni päälle ja ohjeen mukaan paistetaan eli kovetetaan maali. Maali kestää oikein kovetettuna tiskikonepesun.
Tällaisiaä kuppeja olen tehnyt vuosien varrella. Aika monta kahvikuppia on myös mennyt lahjaksi!

1/ Mr. Spock -muki miehelle 2/ Kirjainmuki ystävälle 3/ Muki miehelle 4/ Peltipurkin ja rikkoontuneen mukin koristelu A-kirjaimilla 5/ Viiksi- ja pusuhuuli-mukit pariskunnalle
Omasta mielestäni yksi hauskimmista posliinimaalitussailuistani on vesipullon H20-merkki. Tykkään myös pienistä muro-/jälkkärikulhoista. Ne ovat lähes päivittäisessä käytössä. Yksi kivoimmista lahjaksi tehdyistä tussailuista on puolestaan riikinkukko-aiheiset isot tarjoilulautaset.

1/ H20-lasipullo 2/ Pikkukuppien reunuskoristelu 3/ Lahjaksi isot tarjoilulautaset 4/ Pieni hymykuppi
Nyt uusimpia tussailuja ovat nämä kupit ja lautaset. Tein ne osaksi Kauneimmat Askartelut -lehden (nro 2/17; nyt myynnissä oleva) askartelijan maalit -kokonaisuutta. Panda-kasvoinen kuppi on aika hauska, eikö?
Herkullista perjantaita!

14 kommenttia:

  1. Onpa tosiaan ollut riittoisa tussi. Itsekin tykkään enemmän taitella posliinitusseilla kuin maaleilla, vaikka maaleilla onkin tullut yksi astiasto koristeltua.
    Oikein ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella ollut! :) Vau, olet tehnyt ihan kokonaisen astiaston, rispektiä! :)

      Poista
  2. Ihania ideoita ja toteutuksia! Itsekin tykkään posliinitussin käytöstä. Nytkin on mielessä monta ideaa, jotka vain odottaa toteuttamistaan. Kirpparilta saa edullisesti yksinkertaisia astioita, jotka ihan huutavat tussikoristeluja pintaansa. Toi vesipulloidea on huippu! Hyvää viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, parhaimpia ovat yksittäiset reppanat, joista saa tosi hienoja posliinitussin avulla :) Kiitos!

      Poista
  3. mulle tuli enemmän mieleen kuutti ku panda :D ihania joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun sanoit niin kyllä, kuuttikin käy :D kiitos!

      Poista
  4. Onpa kätevä tussi. hienoja juttuja olet piirtänyt.
    Mulla on se ongelma etten osaa piirtää, pitäis jäljentää ensin joku kuva ja sitten vasta tussata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) no mutta jäljentäminen ei ole mikään este! :) ja siinähän sitä silmän ja käden yhteistyö kehittyy jäljentäessä :)

      Poista
  5. Harkitsin juuri viime viikolla posliinitussin ostamista, mutta luovuin kuitenkin ajatuksesta, kun en ollut varma keksisinkö kivoja käyttökohteita. Nämä sinun työt nähtyäni taidan lähteä saman tien tussi-ostoksille! :D

    VastaaPoista
  6. Kaikki nämä on ihania. Itsekin innostuin nyt niin, että hankittava tuo tussi 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanki, hanki, hanki! :) Olisi kiva nähdä minkälaisia juttuja te keksisitte sillä tehdä :) kiitos!

      Poista
  7. Upeita ja uniikkeja! Tuo riikinkukko on aivan mieletön! Teitkö niitä tosiaan vielä useamman?!? Vau, mikä lahja. :) Lapsena harrastin posliininmaalausta jonkun aikaa, mutta piirtäminen on enemmän mun juttu eli tätä täytyy ehdottomasti kokeilla itsekin. Toivottavasti löydän yhtä hyvän kynän, joka ei heti kuivu. Välillä on tussien kanssa ollut huono säkä, että heti ensimmäisten piirustelujen jälkeen ovat olleet kuivia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kaksi riikinkukko oli kahden setti :) Ehdottomasti kokeile :) ainakin tuo minun on kestänyt kuivumatta. Säilytäthän muuten tussit vaakatasossa? Ainakin väitetään, että niin kuivuu hitaammin :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.