torstai 7. syyskuuta 2017

Kahden koon kassi.

Tein uuden kangaskassin. Tylsää, eikö? Paitsi, että tässä kangaskassissa on (printin lisäksi) hieno erikoisuus - se muuttaa lennosta kokoa isosta pienemmäksi kassiksi! Eihän kuullosta enää kovin tylsältä, eihän?
Sain tämän puuvillakangaspalan synttärilahjaan sisältyvänä. Olen ihan mielissäni kankaasta. Ajattelin, että palasta on tehtävä kyllä jotain erilaista, yhtä erilaista mitä sen kuosikin on.

Kun Eurokangas tiedotti, että on heillä nyt (1. syyskuuta alkaen) muovikassit maksullisia, tiesin heti, että tämä kangaspala on kuin luotu kangasostoksia varten - siitä tulee todellinen kankaiden kangaskassi!
Ja tässä näette kassin. Se on peruskassi pohjasaumoilla, lyhyet hihnat ja hetkinen - mikä on tuo vyö keskellä?
Kun ottaa sivuvöistä kiinni ja huljauttaa yläosan sisään, tulee kassista puolta pienempi kangasveska!

Idean tähän sain, kun leikkasin ja ompelin ja yhtään tarkemmin miettimättä (kuten usein tapanani on) niin totesin lopulta, että tulipas perhanan iso kassi. Liian iso. Ja hihnaakin tuli ommeltua ihan turhan paljon. Joten suunnitelma muuttui lennosta (kuten myös tapanani on). Ompelin ylimääräisen hihnan jatkopalalla laukun ympärille. Ompeleet tein vain sivuille ja ylähihnojen kohdalle. Laidat olisi voinut myös ommella kiinteästi, jolloin ne eivät lerputtaisi, mutta ehkä teen sen myöhemmin.
Malli on aika hauska. Leveällä kamalla kassi pysyy muodossaan, pienemmällä kantamuksella voi myös sulloa sivut sisään. 
Pysyy nyt uudessa kassissa kankaatkin puhtaana. Olisi kovin ikävää laittaa uusi kangas johonkin ruoka-ostoskassiin, jotka ainakin meillä sattuu olemaan vähän väliä pesukoneen vaativassa kunnossa. Että kyllä nyt kelpaa lähteä kangaskaupoille!

6 kommenttia:

 1. Ihan huippu idea! Pienenä on tosi söpö ja isompana megakäytännöllinen, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) söpö ja käytännöllinen, hyvä yhdistelmä!

   Poista
 2. Kommentoinpa nyt vielä tännekin, että näppärä on. Ja filosofisella tasolla voidaan ajatella, että epäonnistuminen (tai tässä tapauksessa vähän turhan iso kassi) voi johtaa johonkin missä lopputulos on ihan uusi ja yllättävä.

  VastaaPoista
 3. Oiva malli meikäläisella persjalkaiselle mammalle. Useat kauppakassini ovat niin pitkiä, että niitä pitää retuuttaa kädet ylhäällä. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on kyllä totta tuo, miksihän valmiskasseissa on niin pitkät hihnat aina? Vähempikin riittäisi. Monesti joutuu niitä lyhentämään, jotta kantaessa ei viistä pohjat pitkin maata :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.