torstai 11. tammikuuta 2018

Kolme korkkia!

Voihan korkki! Korkkikangas se on kiva materiaali. Lämmin ja pehmeä. Mukava ja kodikas. Luonnonläheinen ja jotain ihan uutta. Ostin korkkikangasta Tampereen kässämessuilta viime vuoden puolella sitä rullan (70 x 50cm) Ullakan pisteeltä (saa myös niiden verkkokaupasta) ja tiesin silloin jo heti mitä ainakin siitä teen!
Ja nehän myös tein, lahjaksi miehelle. Tein asustesetin. Tutun ja turvallisen korttikotelon ja korkkirusetin. Siihen kolmanneksi neuloin pipon (Hjertegarnin Extrafine merinolanka, oli mukavaa neulottavaa), johon tein "korkkimerkin" leikkuujämästä.

Rusetin ja kotelon ompelin ihan koneella ja ne antoivat ensi kosketuksen korkkikankaan käsittelyyn. Tuosta rusetista tuli kyllä kiva, oli se miehellä uuden vuoden juhlissakin. Ihanaa, että on mies, joka tykkää ruseteista! Se on win-win-tilanne näin kädentekijän näkökulmasta.
Jotain oli korkkikankaasta tehtävä myös itselle! Ompelin clutchin, johon tein mustan pohjan. Pikkkulaukussa on korkkikangasuikaleella koristeltu vetskari, sisävuori ja yksityiskohtana sivusaumassa tyhjä merkki.
Unohdin tehdä laukkuun sivuun lenksut lisättävälle hihnalle. En uskaltanut lähtä purkamaan ompeleita, koska ommelreiät kuitenkin jäisivät rumasti näkymään.. Silti halusin mahdollisuuden lisätä hihnan, joten ratkaisin tilanteen ompelemalla pienet lenkit laukun yläkulmiin. Ihan ronskisti siihen päälle vain! Ja oikeastaan se ei edes haittaa kokonaisuutta.
Laukusta tuli todella mieleinen. Uuden vuoden juhlissa (tsot, tsot - ja nyt vasta bloggaan tästä) laukku oli hyvin kommentoitu ja ihmetelty. Korkkikangas on kyllä kiehtova materiaali, myös visuaalisesti! Ja voi mitä kaikkea ihanaa siitä vielä voinkaan tehdä!

18 kommenttia:

 1. Tuli tosi nätti, laukku on kaunis sekä ihanan värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tuo korkin väri on kyllä mukavan lämmin :)

   Poista
 2. Tosi kaunis tuli korkkilaukusta, mutta tuo rusetti on kyllä tosi viehättävä. Ihanan erilainen materiaali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on kyllä kiva ja erilainen materiaali. Mahtavaa, että tämmöisiä keksitään! :)

   Poista
 3. Ihania 😍 pakko kyl käydä ostaa tota kangasta, oon sitä jo pitkään kuolannu 😍😍

  VastaaPoista
 4. Ihan superhienot! Korkkia hipelöin itsekin, mutta jäi kuitenkin ostamatta messuilta. Pitää kyllä joskus testailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kannattaa kokeilla, varmasti ihastut siihen :)

   Poista
 5. millä ohjeella teit pipon? tosi nätti! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hmm taisi olla Kauneimmat Käsityöt 7/16 -lehdestä ohje :) ihan perus 2o2n ja kavennukset päälle, helppo ohje :)

   Poista
 6. Upeita! Mietin, että mitenköhän kestää käytössä? Ilmeisesti kuitenkin taipuisampaa kuin ihan korkkikorkki, eikä lähde lastuja? Mielenkiintoinen kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) taipuu kuten nahka tai huopa, pinta myös tasainen, ei irtoa lastuja, koska ei ole sellaista korkkikorkkia :) pintaa ja taipuvuutta voisi verrata vähän sellaiseksi softis-levyksi :) luulen et kestävyys myös jotain sitä luokkaa.. aika näyttää :)

   Poista
 7. Mitä materiaalia tuo laukun musta kangas on? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tuo laukun pohjaosa? :) se on vedenpitävää ja UV-suojattau polyester pvc:tä, samaa jota olen käyttänyt esim. repuissa, ks. http://madambc.blogspot.com/2018/01/vedenkestava-reppu.html :)

   Poista
 8. Toivottavasti tämä kommentti tavoittaa sinut :) Olisiko laukkuun minkäänlaista ohjetta/ kokotietoja?
  -PäiviH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei PäiviH! Valitettavasti ei ole tähän hätään ohjetta. Mutta se on kyllä yksinkertainen, voit käyttää pohjana mitä vain pikkulaukun ohjetta. Tai kukkaron. Tai penaalin. Leikkaat vain haluamasi kokoiset kaistaleet korkkikangasta ja ompelet niiden alareunaan vahvikekangasta (tai ompele kokonaan korkista!). Lisää halutessasi vuori (suosittelen). Vuoren ja vetskarin lisäys onnistuu kuten missä vain kukkarossa/laukussa jne :) onnistut varmasti, sovella valmista ohjetta ja vaihda vain materiaali :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.