tiistai 16. lokakuuta 2018

Kitara ja koira.

Pitkän, pitkän tauon jälkeen vuorossa kenkien kustomointia!

Tein yhden parin lahjatilauksena äidin tuttavalle. Lähtökohtana oli kitara ja koira -teema, ei mitään muuta. 
Eikun akryylimaalit esille ja luonnoksista toteutusta tekemään. Kun oli kaksi kuvatoivetta, luonnollisesti erotin ne kahteen. Toinen toiseen kenkään, toinen toiseen.
Lähdin oikeasta jalasta liikkeelle. Stratocaster siihen oli maalattava. Ensin tein vain kitaran ja siihen kädet. Mutta päädyin lisäämään taustalle vartolonhahtuvia, jotta kitara ei vain leijuisi ilmassa.

Oli muuten hauska, että kyseistä kitaraa löytyy omastakin kodista, joten pystyi vertailemaan onko se maalattuna kuinka näköisensä. Olen myös aika tyytyväinen sormien asentoihin, sain ne kerralla oikein kenkiin.
Vasempaan kenkään tuli kenkien saajan oman koiran muotokuva. Sain muutamia valokuvia koirasta, mutta missään kuvassa koira ei ollut siinä asennossa, että se istuisi sellaisenaan kenkään, joten koiran maalaaminen oli haasteellista. Tuskailin, miten saada näköisensä? Lisäksi koiran kiharakarvaisuus loi lisäpaineita. Mutta haasteellisuus oli hyvästä! Siinä sen nyt makailee syksyisten varpujen keskellä.
Hiukan jännäsin mätsäävätkö parit toisiinsa. Se oli toinen haaste tässä kenkäparissa. Mutta aika hyvin sävymaailma sointuu toisiinsa, vai mitä? Olen tyytyväinen, ja niin oli tilaajakin. Toivottavasti myös kenkien saajakin.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.