maanantai 24. helmikuuta 2020

DIY: Kierrätetyt unikkokorvakorut.

Nyt lähti kulkaa unikkoa kehiin!

Ja mitä suurin arvoitus: osaatko arvata mistä nämä korvakorut on tehty?

Mitä veikkaisit?
Ajatus lähti tästä.

Minulla oli siis Marimekon lahjakortti, käytetty sellainen. Olin lajittelemassa paperilärpäkkeitä paperinkeruuseen, kun huomasin..
..että kuoren sisäpuolella piili hauska kuosi! Ei sitä päälle ensin nähnyt, että valkoisen kuoren sisus on tosi kiva!
Päätin leikata kuoren auki ja ottaa pilkulliset puhtaat kuoren palat askartelupapereihin jemmaan. Samalla sitten leikkelin lahjakortin kartonkilärpäkkeen ei-logolliset osat talteen. Ne voi käyttää vaikka korttiaskartelussa.
Sitten jäljelle jäi itse lahjakortti. Leikkasin sen halki (kuten aina oli se sitten vanha pankkikortti tai käytetty lahjakortti) ja olin heittämässä paloja roskakoriin, kun pysähdyin.

Hetkinen.

Tässähän on aika kivat reunat!
Joten siis se sitten lähti.

Ja näin korvikset tein: Leikkasin reunoista logottomat palat, trimmasin saksilla kulmista pyöreäksi. Kuumensin sytkärillä polttoneulaani (vanha, paksu neula) ja puhkoin reiät yläreunoihin. Pujotin reikiin välirenkaat ja lenkilliset nappikorvikset. Lopuksi kappaleet yhteen tipalla pikaliimaa.

Laitoin kaksi kappaletta vastatuksen siksi, että lahjakortin ohjetekstit eivät näy korvisten toiselta puolelta rumasti. Ja liimasin kappaleet yhteen vasta lopuksi, koska jos ne liimaisi ensin, olisi reikien kohdistaminen vaikeampaa ja kappaleet voisivat mennä linkkuun välirenkaissa.

Että siitä sitten vanhoista pankki- ja kanttiskorteista vain koruja tekemään!
Näistä tuli kyllä kivat. En oikeastaan nykyisin edes pidä unikkokuosista, mutta näistä pidän. Sitten kuitenkin. Onhan siinä monta syytä: kevyet korvikset, plussaa. Itse tehdyt, plussaa. Kierrätetyt, todellakin plussaa. Ja sateenkestävät, plussaa (kestää nämä "talven" vaakakaatosateet!). Ja niin monesti olen kaivannut punaisia korviksia kokoelmaan, joten nämä vastaavat siihen kaipuuseen.
Näköjään kaikesta, roskastakin, voi tehdä korvikset, haha!

Vai tuliko jo liian outo kierrätys?

10 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.