tiistai 11. heinäkuuta 2023

Tpaidoista röyhelömekko

Täällä taas! Edellisestä postauksesta ehtikin vierähtää pieni hetki. Kovasti pitänyt postailla, mutta olen tehnyt ihan muita hommia. Mut tässä tulee juttu kesämekosta, jonka tein tpaidoista!

Kun rupesin tämän mekon tekemiseen, en vielä tiennyt ihan millainen siitä tulee ja onnistuuko mikään visio. Tästä olisi saanut kivan ohjeen, mutta oli niin lennosta temmastu, että nyt jäi ohje kyydistä.

Joten lyhyestä virrestä kaunis: tämä mekko on siis kokonaan tpaidosta!

Sain muutaman isokokoisen tpaidan käsiini. Niissä oli ihan tosi rumat mainoslogot. Kun saksin ne pois, sain hyvät palat trikoota. Kun yhdistin niihin tilkkulaarista löytyviin parilisäpalaan (jotka myöskin olivat jäljelle jääneitä vanhoista tpaidoista), alkoi kokonaisuus rakentua. 

Muista kappaleista tein helman röyhelöt. Iso kappale taisi olla neljästä kappaleesta. Eteen tuli siis sauma, jota en millään olisi siihen halunnut, mutta oli sen verran pakko joustaa.

Hihat ovat myös ihan vain rypytetyt suikaleet. Niistä tuli yllättävän kivat ja hulmuavat!

Onneksi rypytystä on sen verran, että edessä oleva sauma peittyy oikein kivasti piiloon. Yläosa on muuten himpan verran eri punainen, mutta sävyeroa tuskin erottaa (jos nyt mitään muutakaan näissä suttukuvissa. Miksi paloautonpunaista on aina niin vaikea valokuvata?)

Tästä tuli kiva kesämekko - ja täysin nolla budjetilla! Jos olisin saman määrän ostanut trikoota normaalilla metrihinnalla niin kyllä olisi mekosta tullut melko kallis tai sitten olisin jättänyt mekosta kokonaan röyhelöt pois. Nyt helmat hulmuten kesäpäivän viettoon!

4 kommenttia:

  1. ihana mekkonen ja juuri passeli kesähellekeleille!

    VastaaPoista
  2. Tartun nyt vähän kiusallani tuohon nollabudjetilla-lauseeseen, en ilkeyttäni vaan ajatuksia herättääkseni. Ompelulangat lienee maksanut jotain, eli ei ihan nollabudjetti sittenkään. Sakset, joilla leikkelit on joskus maksanut jotain, onko ne ikänsä puolesta niin vanhat, että on "poistettu kirjanpidosta"? Entäs aika, jonka käytit työhön, mikä sen hinta on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos noin ajattelee niin ei tietenkään täysin nollabudjetilla :) mutta ajattelenkin sen näin: nollabudjetilla valmistettu eli ole hankittu tekemistä varten mitään uutta, materiaalit löytyivät, toki langat ym on joskus ostettu, mutta ei tätä varten :) ja käsitöihin laitettua aikaahan ei lasketa koskaan (paitsi jos jollekin tilauksesta tekee, silloin voi huomioda), eikö vain ;)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.