sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Kannellinen purkki magneettilukolla - neljä vinkkiä

Syysflunssa - minä, 1-0. Eka flunssa takana ja toivottavasti ei enää uutta edessä. Mutta jos jotain hyvää flunssassa niin virkkaus. Pitkään pyörittelin päässä ideaa kannellisesta purkista, jossa ei olisi kannessa reunoja. 

Ja nyt kun olin flunssassa, oli erittäin hyvää aikaa lepäillä ja vain virkkailla menemään. Itse virkkaus oli myös ihanan yksinkertaista, ihan vain kiinteitä silmukoita. 

Koko purkin juju on siinä, että se on niiiiiin mukavan napakka ja jämäkkä, että se pysyy pystyssä ihan itsestään. Kuvissa purkissa ei ole sisällä mitään ja kuten näette: reunat pysyvät hyvin pystyssä.

Vinkki 1/4: Kuinka saada purkista jämäkkä?

Käytä puuvillalankaa kaksinkerroin. Virkkuukoukku voi helposti olla yhtä kokoa pienempi. Yläreunaa kohti voi tiputtaa yhden silmukan pois ja ihan viimeiseksi kerrokseksi voi virkata kiinteitä silmukoita reunan ympäri, se myös tuo jämäkkyyttä.

Vinkki 2/4: Kuinka saada purkin alareunasta skarppi?

Tähän on monta keinoa, mutta voit vaikka ensin virkata kiinteitä ketjusilmukoita edellisen kerroksen silmukoiden takareunaan ja sitten seuraava kerros on kiinteitä silmukoita edelleen samaan kerrokseen, kiinteät ketjusilmukat jäävät uuden kerroksen sisään ns. kulmavahvikkeeksi.

Itse purkin pohjan tein puolipylväillä vähän nopeuttaakseni työn alkua. Purkin reunat tein spiraalina, jotta ei tarvinnut laskea yhtään missä mennään. Mitä tulee kanteen, tein sisäpuolelle laiskemmin suljetuin kerroksin, mutta päälle tulevan ympyrän tein nätimmin spiraalina. Käytin hakaneulaa kerrosmerkkinä.

Vinkki 3/4: Kuinka teen purkille muotonsa pitävän kannen?

Virkkaa kaksi saman kokoista ympyrää ja leikkaa niitä vähän pienempi pahviympyrä. Virkkaa reunat yhteen kiinteillä silmukoilla ja ujuta pahvipallo väliin - ihanan yksinkertaista. Ompele (tai virkkaa) muutamalla pistolla purkin reunaan kiinni.

Ja entä kiinnitys? Siinä on solki, mutta se on täyttä huijausta! Solkea ei tarvitse avata, alla onkin magneetti.

Vinkki 4/4: Kuinka teen magneettikiinnityksellä olevan remmin?

Tähän voit kierrättää minkä vain nahkaremmin esim. kengistä, kellosta, vyöstä, laukusta. Usein pikkusolki tulee mukana, jos ei, liitä se jostain muusta remmistä. Leikkaat vain remmiin loven, ujutat soljen piikin läpi ja liimaat remmin pään nurjalle. 

Ompele langalla muutamalla pistolla kanteen kiinni. Liimaa remmiin magneetti ja suoraan vastakappale koriin. Kontaktiliima on hyvä valinta magneetin liimaamiseen. Klipsejä kannattaa käyttää puristamisen apuna liiman kuivumisen aikana.

Nuo magneetit on muuten vanhan ipadin suojakotelosta! Lue lisää Oudot kierrätykset -postauksesta.

Tästä tuli juuri sellainen mitä mielessä kuvittelin sen olevan! Magneetti ei näy päälle, vaan soljellinen purkki näyttää hankalasti käytettävältä. Magneetti kuitenkin klikahtaa ihanan helposti auki ja kiinni.

Tästähän tuli ihan suosikki. 

Aion nyt aluksi ainakin pitää tätä "purkupurkkina" eli paikkana, johon voin viskata kaikkea pientä mitä tarvitsee purkaa tai ratkoa auki. Eli sitä tähdellistä pikkupuhdekäsityötä, kun vaikka samalla katsoo jotain sarjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.