keskiviikko 3. helmikuuta 2021

5x oudot kierrätykset

Nyt sitä itseään tulee taas: pöhköjä kierrätyskohteita! 

Paitsi, että kierrätys ei koskaan ole oikeasti pöhköä, vaan huisin hauskaa ja hyödyllistäkin. Mutta välillä silti ehkä niin outoakin - koska kun melkeinpä mitä vain käyttökelvotonta roskaa voi aina jollain tapaa uusiokäyttää kokonaisena tai osina. Tässä siis jatkumoa satunnaisille "oudot kierrätykset" -koosteille. 

Katso muita pöhköjä ideoita mm. näistä: postaus 1 / postaus 2 / postaus 3 / postaus 4.

Outo kierrätys 1/5

Kohde: Vanhan, rikkinäisen ipadin kotelo

En edes ymmärrä miten tämä kotelo on selvinnyt monet kaappien raivaukset. Sieltä se silti vielä löytyi vähän oudon hörähdyksen kera: no eihän tätä enää voi edes käyttää! 

Mutta voisiko sen pistää paloiksi?

Pari kertaa olen saksinut rikkinäisen puhelimen suojakotelon auki, koska niiden sisältä sai hyvän magneetin (ks. postaus). Samalla ajatuksella lähdin tätä koteloa purkamaan. 

Ja oli muuten taas hauska kurkata mistä kotelo onkaan tehty... pahvista! Kyllä vain, ihan tavallista paksua puristepahvia ja keinonahkaa päällä. Kuinka jotenkin yllättävää, mutta ei silti yhtään yllättävää. 

Kotelosta sai onneksi muutakin kuin pelkän yhden magneetin kuten puhelimen kuoresta. Leikkasin ehjät ja liimattomat palat keinonahkaa talteen. Samoin hyvän pätkän tarranauhaa ratkoin talteen. 

Ja magneetteja olikin enemmän mitä osasin ajatella, 6 paria! Eli 12 yhteensä. Ja hitsi olivat muuten vahvoja. Kooltaan hyvin pieniä, mutta niin vahvoja, että piti kuvaankin asetella ne monen centtimetrin päähän toisistaan, kun muuten vetivät yhteen läjään toisensa.

Outo (tai vähemmän outo) kierrätys 2/5

Kohde: Raihnaiset pöytätabletit

Pelastin roskiin menolta ison nipun vanhoja pöytätabletteja. Niissä oli vaikka mitä tahraa ja tuhrua. Näin silti heti, että vaikkei itse tabletteja hyödyntäisi niin entäpä reunassa olevat helmet!

Ja voi vitsit, nehän olivat vielä ihan lasia. Ratkoin kaikki helmet talteen.

Helmiä tuli iso pussillinen. Olin ihan mielissäni, mikä helmilöytö ja pelastus roskikseen menolta! Olisi ollut täyttä tuhlausta, jos nämä olisivat menneet sekajätteiksi, täysin ehjät helmet.

Tabletit pistin pesukoneeseen. Aika hyvin lähtivät tahrat pois. Lahjoitin ne eteenpäin kierrätyskeskukseen, koska värimaailma ei oikein natsaa enkä muutenkaan vastaavia tabletteja ruokapöydälläni pidä. Mutta joku saa varmasti niistä hyvät pöytäsuojat.

Outo kierrätys 3/5

Kohde: Vanhan laukun hihnan osat

En tiedä miksi näitä osia kutsuisi, mutta purin ne talteen laukusta (ks. postaus). Näin heti niiden potentiaalin..

..laatikoiden uusina vetiminä!

Mittasin laatikoiden keskikohdan ja sen ympärille hakasen mukaiset paikat. Viilsin veitsellä kohtiin pienet alut ja tuikkasin hakaset aluista läpi. Vastakappale toiselle puolelle ja hakaset "kiinni". Olipa helppoa!

Laatikot olen päällystänyt korkkikontaktilla aiemmin. Laatikot löytyvät Näin säilytät kierrättäen -postauksesta, jossa muuten mukana myös pöytätableteista ommeltu kori (aasinsilta edelliseen ideaan).
Ja kuinka laatikoiden ilme muuttui täysin! Nyt ne näyttävät "ihan oikeilta" toimisto-/säilytyslaatikoilta.

Kivaa, että sain vetimet näihin laatikoihin. Ne ikään kuin viimeistelivät kokonaisuuden. 

Outo kierrätys 4/5

Kohde: Rikkinäinen kori

Tykkään ananaskirsikoista ja ostan niitä melko usein napostelua varten. Harmi vain, että aina niissä tulee tällainen melko turha kori mukana ja usein vieläpä myös rikkinäinen. Ajattelen usein, että olisi edes ehjä niin voisi johonkin säilytykseen ottaa korin.

Vaan eipä se särö muuten haittaa, jos leikkaa yläosan pois! Tässä oli alaosa täysin ehjä, joten tämä hyvä. Meni laatikostoon järjestelyn avuksi. Uusia ananaskirsikkakoreja odotellessa. 

Outo kierrätys 5/5

Kohde: Rikkoontunut koriste

Ja todellakin rikkinäinen on! Tippui lattialle, sinne meni. Vai menikö sittenkään?

Lajittelen tämän oudoksi kierrätykseksi, koska epäilen ettei hurjan moni jaksaisi lähteä liimaamaan keraamista koristetta kasaan siruja (sirut eivät ole aiemmassa kuvassa mukana) myöten vaan heittäisi palat roskiin. Mutta päätin kokeilla. 

Aika hyvin isot palaset istuivat kohdilleen, koska meni aika nätisti keskeltä halki. Kuminauhoilla asetin paikoilleen. Annan kuivua kummareilla puristettuna enemmän kuin tarpeeksi. Jos halkeamakohdat näkyvät selkeästi, aion päällystää kaktuksen. Ehkäpä betonipastalla? Se ainakin peittää särökohdat niin ettei silmä niitä enää huomaisi.

4 kommenttia:

 1. Hei jos kaktuksen säröt jää ikävästi näkyviin niin voisiko sen pintaan kasvattaa/idättää chian siementä? Jenkeissä on tämmönen chiapet juttu ollu.. Täytyy kyllä nyt myöntää,etten ihan kauheena oo tähän ideaan perehtynyt mutta säähän voisit ja voisit sitte raportoida meille muille miten käy :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, joskus tuohon törmäsinkin mutten perehtynyt asiaan sen enempää. Säröt ei tosin näytä lainkaan pahalta, huomaa vain läheltä katsottuna. Maali voisi olla varmempi ratkaisu, vaikka joskus tuota chia-tekniikkaakin voisi olla mielenkiintoista kokeilla johonkin :)

   Poista
 2. Kiva saada vinkkejä mihin muut käyttävät tallettamiaan kierrätysosia. Minullekin on niitä kertynyt. Katsoin ensin, että sulla on lamppu mennyt säpäleiksi, ruukku näyttää siis lampun varjostimelta. Kyllä liimaaminen kannattaa, ei ne säröt sieltä kauaksi loista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kyllä kovin kauas loista, kannatti liimata :) olisikin aika hauska, jos olisi oikeasti lampunvarjostin!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.