tiistai 11. helmikuuta 2020

Kolme pientä outoa kierrätystä.

Nyt tulee kolme tosi randompikkukierrätystä.

Joskus sitä huomaa mitä oudoimmissa asioissa jotain pientä potentiaalia uusiokäyttöön.
Kierrätys: Vanha puhelinkotelo

Sanoisin, että tämä käytetty loppuun, vai mitä? Se oli menossa jo roskiin, mutta yksi pieni asia kiinnitti huomioni. Osaatko arvata mitä talteen otettavaa tässä roskakuoressa vielä oli?
Uusiokäyttö: Hyvä magneetti!

Vaikka kotelo ei enää missään muussa ollut käyttökelpoinen, löytyhän sieltä sisältä vielä pieni, mutta vahva ja täysin käyttökelpoinen magneettipari! Maailma pelastuu yksi pieni magneetti kerrallaan..
Kierrätys: Rikkoontunut muovikotelo

Rikki se räsähti. Hyvä kahden taskun muovikotelo. Siinä oli sellainen minigrip-vedin ja sekin meni rikki, koko yläosa repesi. Roskiin... vaan ei sitten kuitenkaan, olisiko tästä vielä johonkin..?
Uusiokäyttö: Hyvä tasku!

Reuna pois ja sivu suoraksi! Saumat eivät lähteneet aukeamaan, joten siitähän tuli hyvä irto-ohjeiden ja muutamien (no niiden harvojen mitä mulla on) kaavojen niputtaja. Iso tasku, johon mahtuu vielä paprut A4-muovitaskussa sisälle.

Ja plussana vielä pois leikatun osuuden metallireunat. Ne sai pihdeillä ja auki, ei niitä oltukaan liimattu muoviin. Nekin voi joskus uusiokäyttää, litistää vaikkapa nauhan päihin. Eli jemmaan ne!
Kierrätys: Tarpeeton ompelusetti

Tarpeeton ja käyttämätön ompelusetti meni purkuun. Sisukset ulos ja tabletit sisään!

Uusiokäyttö: Hyvä lääkekukkaro!

Kirjailin vielä päälle SOS-merkin ja lisäsin klipsun vetimeksi. Tosi hyvä ja täydellisen pieni lääkekukkaro. Mulla on isompi pussukka missä on "hätätarpeet", mutta aina se ei mahdu kaikkiin laukkuihin mukaan. Tämä mahtuu, vaikka taskuun!
Tästä tuli hyvä back-up-arsenaali, pysyy tärkeimmät mukana pienemmässäkin laukussa ilman, että tarvitsee aina tarkistaa, että onhan migreenilääkkeet, allergiapillerit, närästysapu.. Sitä kun vanhaksi elää, ei uskalla lähteä mihinkään, kun ei tiedä milloin iskee huono olo. Plussaa vielä kotelomaisuudesta. Voi heittää reppuunkin ilman, että pelkää kukkaron litistyvän läjään. Kyllä nyt pysyy hätälääkkeet kasassa ja menossa mukana!

6 kommenttia:

 1. Tuo lääkepussukka on hyvä idea

  VastaaPoista
 2. Hyvä hyvä. Älyämpä minäkin nyt ottaa magneetin talteen ja tehdä pienen lääkekukkaron. Kiitos ideoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä! :) kaikki pienikin uusiokäyttöön!

   Poista
 3. Wau! Mulla ei ikinä tulis keksittyä noin luovasti uusia käyttötarkoituksia käyttökelvottomalle esineelle. Etenkin tuo ompelusetin muunto lääkekukkaroksi on aivan mahtava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) itsekin hätkähdin "keksintöäni", piti sitä jonkin aikaa pyöritellä.. :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.