keskiviikko 5. helmikuuta 2020

DIY: Makrameehapsut.

Hapsut ja korvakorut. Kaksi kivaa asiaa ja erityisen kivaa on, jos nämä kaksi asiaa tulee samassa paketissa!

Eli kahdet hapsukorvakorut liittyivät korvakorukokoelmaani. Yksi korvispari valmistuu suit sait sukkelaan - oikeasti vartissa valmista! Ei ole edes montaa työvaihetta. Leikkaa, kierrä, solmi ja taas leikkaa - ja sittenpä jo käsissä onkin aika pitkälti valmiit korvakorut.
Tein vähän vastaavia hapsukorvakoruja ohuesta puuvillalangasta jo toissa vuonna (ja niitä onkin kyllä tullut pidettyä!), joten tiesin et tyyli on itselle mieluinen. Näistä tuli vain eri langalla tuuheammat ja pehmeämmät. Eri look tiukalla ja ohuella puuvillalangalla ja siihen verrattuna jättimäisellä makrameelangalla.

Ks. postaus ja hapsuohje.
Kerta kiellon päälle ja kuvataan samalla uusi ohje!

DIY: Hapsukorvakorut makrameelangasta

Tarvikkeet: Pehmeää, löyhäkierteistä makrameelankaa, kirjailulankaa, sakset, pihdit, terävä ompeluneula, tiheäpiikkinen kampa, korvakorukoukut ja välirenkaat.
Tee näin:

Mittaa kaksi pätkää makrameelankaa (esim. 90 cm/pätkä) ja niputa ne tasaisiksi nipuiksi. Solmi kirjailulanka nipun keskipaikkeille ja kierrä tiukasti 2-3 cm:n matkalta. Taivuta nippu keskeltä yhteen ja kierrä nipun ympäri kirjailulankaa. Solmi ja päättele terävällä neulalla langanpää työn sisään. Pujota välirengas lankoihin ja liitä korvakorukoukku välirenkaaseen.

Sitten alkaa hauskin osuus! Leikkaa nipun päät auki ja kampaa kierteet auki. Kampaa joka suunnasta pari kertaa. Saksi terävillä saksilla päät yhtä pitkiksi. Tee kuten kampaaja, vedä hapsua sormien välistä niin näet helpoiten onko hapsuissa epätasaisuuksia.
Valmista! Helpot korvikset, näihin todella meni noin vartti aikaa - eli kuka vain ehtii tehdä kivat hapsut itselleen.
Vielä van epäröin hapsujen pituuden kanssa. Ovathan ne näyttävät, mutta ovatko liikaa arkeen? Tekisi mieli saksia pituutta vähän pois, mutta pelkään että kadun sitä heti. Ettei vain tulisi liian tyngät hapsut.
Violetit ovat pituudeltaan sopivammat. Kevyet ja sopivan yksinkertaiset, siinäpä kaksi oikein kivaa määritettä itse tehdyille korvakoruille.

Ks. myös nämä hapsukorvakoruni (lopussa kollaasi) - hapsuja onkin kertynyt monenlaisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.