maanantai 3. helmikuuta 2020

Virkattu ruusu.

Se on maanantai, uusi viikko! Startataan se ruusuisella virkkauksella.

Tässä lähestyvään ystävänpäiväänkin sopiva virkkaustyö: kaiken kestävä ja koskaan lakastumaton ruusu! Pehmeä ruusu, joka ei taitu tai katkea. Ei kutita nenää ja aiheuta allergiaa. Sopii siis joka kotiin ja myös vaikkapa sairaalaan vietäväksi.
Ruusun voi virkata myös jämälangoista. Mitä enemmän sävyjä, sitä paremmin saa eläväisemmän ruusun. Keskelle tummia sävyjä ja keskuksen ympärille asteittain vaalenevat ja suurenevat kerrokselliset terälehdet. Valitsee vain tasalaatuisia lankoja keskenään. Lopuksi ruusu yhdistetään metallilankaiseen varteen ja lehtiin.

Ruusun varren voi tehdä pitkäksikin, itse jätin varren lyhyeksi, koska halusin sijoittaa ruusun maljakon sijaan lasikuvun alle ikään kuin Kaunotar & hirviö -leffan tyyliin.
Tein ruusumallin Kauneimmat Käsityöt -lehdelle. Ohje virkattuun ruusuun löytyy toistaiseksi vain ja ainoastaan ko. käsityölehdestä nro:sta 1/20, joka on nyt myynnissä lehtipisteissä.
Katso myös nämä viime keväänä tekemäni tulppaanit! Annoin ne lahjaksi äidilleni. Tulppaneista on saatavilla myös kuvallinen virkkausohje, ks. ohje tästä postauksesta.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.