keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kalaonnea.

Uudet kustomoidut tennarit! Ja katsokaa, huomaatteko? Mitä isojen tennareiden sisällä on? Pienen pienet tennarit!
Tämä kenkäpari on ystävälleni tehty. Hän antaa tennarit aviomiehelleen yllätykseksi sen kunniaksi, että heillä tulee ensimmäinen vuosi avioliittoa täyteen! Ja kuten lahjasta arvata saattaa, perhe kasvaa pian yhdellä pienellä miehellä.
Alussa oli vain raidalliset pikkutossut ja täysin valkoiset isot kengät. Tavoite oli saada ne mahdollisimman samanlaisiksi.
Ja raidoista se yhtäläisyys lähti. Miehen kenkiin raidoitin saumojen rajaaman alueen. Sisäsyrjillä on pelkkiä raitoja.
Minitennareissa lukee toiveiden mukaan myös vauvan "työnimi", Paavo.
Sitten kaloja päälle! Mietin tosi pitkään minkälaiset kalat teen. Toteutukseen oli pitkälti vapaat kädet ja mahdollisuuksia oli monia! Onhan ihan eri lähteekö tekemään suomalaista särkeä autenttisena vai sitten lapsekasta Nemo-piirroskalaa.. Lopulta tajusin, että otetaanpa askel taaksepäin ja yhdistetään tennarit äidin, lahjan antajan omiin morsiuskenkiin! Maalasin hänelle viime kesänä hääkengät (ks. postaus 1 ja postaus 2) ja näin toteutukset eivät ole kaukana toisistaan.
Tykkään näistä yksityiskohdista tosi paljon. Tuo naurava kala on suosikkikohtani! Maalasin miehen kenkiin symbolisesti kolme kalaa ja tämä suosikkikalani tietenkin edustaa tulevan perheen äitiä, ihanaa ystävääni.
Näistä tuli kyllä melkoinen pari! Vielä joutuu hetken malttamaan, että näkee isän ja pojan kengät jaloissaan..!
Ja hyvin pakattuna lähti yllärikengät postin kuljetukseen. Mukaan lähti pieni pikakortti ja -ohjeet kenkien käyttöön ja hyvänä pitoon. Ihanaa yllätystä ja vielä ihanempaa hääpäivää tuleville vanhemmille.

10 kommenttia:

 1. Aivan mahtavat lenkkarit ja vau mikä ylläri. Toi on tosi kiva !!

  VastaaPoista
 2. Taidetta!
  Millä väreillä teet kuviot kenkiin? Kestääkö pesua?
  T: H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän akryylimaaleja, ne eivät lähde esim.vaatteista konepesussa :) En silti suosittele et maalattuja kenkiä pestäisiin maalatuilta alueilta. Sanon myös aina ettei maalatut kengät ole sadesään kenkiä, sillä vesi on se joka tuo lian, joka sotkee..

   (Hmm, toivottavasti tarkoitat pesulla rätillä puhdistamista, et konepesua.. Vaikka moni onnistuneesti pesee kenkiään koneessa, ei niitä sinne ole tarkoitettu. Jos ei kone kärsi niin vähintään kengän pinnoitteet, liimat ja vahvikkeet kärsii..)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Arvelinkin, että näitä kenkiä käytettäisiin lähinnä juhlakenkinä. Paitsi, että nuo pienimmät sopisivat jo ihan vitriiniin näytille. Kangaskenkiä/lenkkareita pesen itse käsin. Uskaltaisipa itsekin joskus kokeilla kenkien koristelua.

   T: H.

   Poista
  3. Voi ei, ei missään nimessä ole tarkoitus antaa kuvaa etteikö kenkiä uskaltaisi pitää. Kyllä on tennarit ihan käyttöön ja arkeen tehty :) akryyli kyllä kestää käyttöä (paitsi sadepäivät), eräs tilaajani kulki läpi festaritkin kustomoiduilla kengillä ;) mitä, jos putsaat vanhat kengät huolellisesti ja koristelet niitä pieneltä alueelta? Se voi olla hyvä kokeilu, jos ei rohkeus riitä kokonaisvaltaisempaan kustomointiin :)

   Poista
 3. Kyllä ovat hienot, olet mestari! :D

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.