torstai 23. kesäkuuta 2016

Virkattu ikivihta.

Törmäsin aiemmin kestävään, pestävään ja itsetehtävään vastaan vihtaan. Virkattu ikivihta, kuinka hauska keksintö!
Ostin kaksi pientä kerää puuvillaa (tarkoitus oli ostaa pellavaa tai bambua, mutta myyjän suosittelemana tämän langan kierteet riittäisivät myös vihdaksi) ja lähdin ihan freestyle-meiningillä kokeilemaan vihdan virkkaamista. Useamman kerran sai aloittaa ennen kuin löytyi lopullinen muoto ja "lehti-tekniikka". Kaksinkertaisesti virkattuna tuli tarpeeksi jämäkkää. Aika hyvä tuli, tässä on kuivatestailtu vihdalla mäiskimistä! Tuntuisi toimivan. Pian varmaan pääsee tositestiin.

Google osaa kertoa, että vihdan virkkaamiseen löytyisi myös ohjeet seuraavista lehdistä: Taito 3/2011 tai Kauneimmat Kesäaskartelut 2/2015. Löysin myös yhden blogiversion täältä, jos joku muukin innostuu virkkailemaan omaa vihtaa.
Nyt mökille juhannuksen viettoon syömään, saunomaan ja rentoutumaan. Hyvää juhannusta!

20 kommenttia:

 1. Onpas hauskaanen vihta. Joko olet kokeillut oikein saunassa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla vielä, mutta ehkäpä tänään lämmitetään juhannussauna.. :)

   Poista
 2. Ihan huippujuttu! Itse en tykkää koivun tuoksusta, mutta VASTAA kaipaan aina välillä! Tämä täytyy laittaa testiin.

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle vihdalle! Olen virkannut samanlaisen Taito-lehden ohjeella ja samoin sain miettiä useaan kertaan lehden muotoja, mutta vihta siitä lopulta tuli! Minä tein pellavanarusta, Veera-nimisestä, jolle se ohjekin oli. Siitä tulikin mukavan karhea! Nyt vaan mukaan juhannussaunaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) pellava on varmasti puuvillaa paljon parempi :) onko Veera-vihta kestänyt hyvin käyttöä?

   Poista
 4. Hieno, ei ainakaan tarvitse siivota koivunlehtiä lauteiden alta. ;)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Suomen kesä ja juhannus ja mökkisauna ja mitä kaikkee tosta tuleekaan mieleen! Voisitko edes noin summittaisesti kertoa, miten teit tuon oman vihtasi? Tää tahtois samanlaisen, mutta vastan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) en nyt kyllä yhtään ulkoa muista, mutta voit kokeilla oman tekemistä noiden vinkkaamieni ohjeiden avulla. Itse tosin tein lehdet ensin rimpsunauhana ja tein varsiosan lopuksi. Ohjeissa on varsi rullattuna, mutta itse laitoin sisälle vahvikkeeksi muoviputken. Se toi kivaa jämäkkyyttä :)

   Poista
 6. Minäkin olen virkannut ikivihdan 4 vuotta sitten äidilleni lahjaksi, kun toivoi sellaista. Tein pellavalangasta ja Taito-lehden ohjetta myös hieman soveltaen. Siitä tuli oikein hyvä. Loppulangasta tein vielä pienet pesukintaat. Olisi kiva kuulla, miltä vihta tuntui käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kuulostaa hyvältä :) Pesukinnas olisikin kyllä myös hyvä idea tehdä myös..! :)

   Poista
 7. Hauskaa muillakin vihta/vasta virkkuu töitä :)
  Mulla se ensimmäinen tekele meni purkuun ennen kuin ehti valmistua. Nyt uusi yritys puolessa matkassa ja Veera pellavanarusta virkkailen.

  Irma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, kattos sielläkin samankaltaiset virkkailut! :) Toivottavasti nyt tokalla yrityksellä onnistuu ja tulee mieleinen! Tsemppiä! :)

   Poista
 8. Hei!
  Juhannus meni. Pääsikö vihta jo käyttöön? Käyttökokemuksia kaipailen.
  T: H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta meni siis juhannusviemisinä mökille ja en harmillisesti ennättänyt itse viemääni lahjaa testaamaan, joten ei ole toistaiseksi antaa omakohtaisia kokemuksia :/ seuraavaa mökkireissua odotellessa! :)

   Poista
 9. Moi kiva vihta 😀.Mina haluaisin tämuse osta.
  Onko mahdolista ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos, mutta valitettavasti en tällaistä tilauksesta valmista. Siksi jätin myös kommenttisi, jossa oli puhelinnumerosi julkaisematta, jotta ei jää numero kaikkien ihmisten nähtäville :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.