torstai 9. kesäkuuta 2016

Sano sinä mitä seuraavaksi?

Kova on kaipuu ompelukoneen ääreen. Tarvetta olisi muutamalle uudelle kesävaatteelle. Haluaisin simppelin hameen, mutta pitäisi tehdä myös uusi kevyt mekko ja oikeasti kyllä tarvitsisin ihan vain perusyläosan. Tarvitsisin ylä- ja alaosia sekä joustamattomana että joustavana. Osaan olisi kankaatkin, mutta en osaa päättää millä aloittaisi.. Tässä jo päiviä yrittänyt aloittaa, mutta tahtotila ja inspiraatio eivät toimi yksiin. Turhauttavaa.

Ajattelin, että entä, jos sinä sanoisit mikä ompelus olisi kivointa nähdä tutoriaalina? Hame, mekko vai hiaton pusero/toppi? En ole pitkään aikaan tehnyt ompeluohjetta vaatteelle, joten saisin kivasti lukijoiden toiveista ihan uutta puhtia ompelemiselle. Eli otetaan pikainen äänestys: minkä tutoriaalin sinä haluaisit nähdä? Tarjolla olisi helpot työkuvat ja ohjeet työvaiheesta työvaiheeseen. Nyt saa sanoa mikä ois kivointa, kommenttilaatikko on vapaa! Saa myös samalla antaa haasteita tai ideoita, jos sinun mielessäsi on pyörinyt jonkin tietyn mallin toteuttaminen.

23 kommenttia:

 1. Mie äänestän kyllä kesämekkoa!!!!! :) Tarttis vinkkejä, oon ihan onneton ompeleen ja kaavoja en tajua yhtään..

  VastaaPoista
 2. voinko vastata, että kaikki? :D mutta jos joku on pakko valita, niin yläosa!

  VastaaPoista
 3. Täältäkin yksi ääni mekolle! :)

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavia kaikki, mutta eniten mekko.

  VastaaPoista
 5. Hame! Mekko kyllä kelpais myös ;)

  VastaaPoista
 6. Minuakin kiinnostaisivat oikeastaan kaikki! :D Olen vasta aloittelemassa ompelijan taivaltani oman koneen kanssa sitten yläasteen kässäntuntien, joten taidoista täytyy ensin hioa isoimmat ruosteet pois. Mekko on näistä kuitenkin ehkä se, joka olisi minulle tällä hetkellä hyödyllisin. :)

  VastaaPoista
 7. Mekko kiinnostaisi! Tai tunika!

  VastaaPoista
 8. Hameelle tai paidalle ohjeet olisi kivat, tosin eipä sillä väliä ole. Aloita tekeminen vaikka säiden mukaan: onko siellä päin nyt lämmin? Silloin olisi varmaan kesämekon teko paikallaan. Jos sää on viileämpi, olisi paidalla käyttöä esim. hupparin kanssa.

  On muuten mahtava blogi tämä! Löysin ihan sattumalta viiko pari sitten ja oon ihan koukussa tän lukemiseen! Lähemmäs kaikki postaukset oon jo varmaan selannut ja saanut inspiraatiota tehdä omiakin kierrätysjuttuja. Juuri tuossa sain valmiiksi erään itsetehdyn lahjan. Ja siihen(kin) inspis täältä sun blogista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kiva, kun olet löytänyt inspiraatiota :) tervetuloa mukaan jatkossakin saamaan ideoita! :)

   Poista
 9. Mekko/tunika olis kiva! :)

  VastaaPoista
 10. Hame! Jos vain mahdollista niin vielä (täys)kellohame.
  -Niina

  VastaaPoista
 11. Eilaiset alusvaatteet,pikkuhousut,rintaliivit,bikinit,legginssit.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.