lauantai 4. kesäkuuta 2016

DIY: Barbapörrö.

Kuka muu tykkäsi lapsena Barbapapasta? Niistä hassuista hahmoista, jotka pystyivät muuttamaan muotoaan?
Minä tykkäsin niistä niin, että näin vielä aikuisenakin piti saada oma Barbapapa-hahmo, Barbapörrö! Idean sain, kun näin alkuvuonna lelukaupassa ensin Barbapapa-pehmoja ja avaimenperiä, sitten perään Muumi-hahmoja ja mietin miksei ole Barbapapa-hahmoja? Ostaisin, jos olisi. Mutta ei ollut, joten itsehän se piti sitten tehdä itten.
Tein hahmon DAS-massasta. Ajattelin, että isona möykkynä se ei kuiva koskaan, joten rutistin sisään foliota ja muotoilin massaa folion ympärille. (Ja koska emme ole ostaneet foliota kolmeen vuoteen, piti sitä muualta "lainata" etukäteen..)
Kuivumisen jälkeen maalasin möykyn mustaksi. Ennen maalausta hahmo näytti vähän Muumien möröltä. Tai Totorolta.
Ja mitä sillä voi tehdä? No eipä mitään. Mietin hahmon tekemistä pitkään juurikin sen takia, että kaduttaako myöhemmin moisen paperipainon tekeminen? Tuleeko sitä vain turhaa roinaa? Sotiiko se minimalismi-operaatiotani, josta juuri vasta puhuin taas? Ehkä, en voi varmasti tietää, mutta hyvä harkinta-aika kuitenkin vahvisti, että kyllä minä Barbapörrön haluan! Ja onhan se kooltaan pieni ja sopii mihin vain koristeeksi. Se tuo vähän hauskuutta ja iloa kotiin. Itseä ainakin huvittaa, joka kerta kun Barbapörröä katson. Ja nyt ilo riittää minulle Barbapörrön funktioksi.
Mutta miksi juuri Barbapörrö? Miksei itse Barbapapa tai Barbamama? Siksi, koska Barba-perheestä samaistuin jo lapsena eniten Barbapörröön. Jokainen barbalapsi harrasti eri juttua ja tietty pörröllä se oli se maalaus, joka veti minua puoleensa.
Joskus vuosia sitten (pardon kuvista, en löytänyt parempia) minulla oli myös Barbapapa-kassi ja Barbapörrö-tyyny, kummatkin itsetehtynä. Tyyny oli aika psykoottinen ja hyvä ettei sitä ole enää olemassa.. mutta kassia voisin käyttää vieläkin!
Onnea valmistuneille ja tuoreille ylioppilaille!

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Kyllä mun mielestä minimalismissakin mennään liian pitkälle, jos ei koskaan mitään uutta voi hommata pelkän kauneuden tai ilon vuoksi tai ihan vain siksi, että haluaa. Ei se liian vakavaa saa olla. Ja täähän on tuonut iloa jo tekovaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) totta, sitten olisi kyllä jo aivan liian tiukassa hihnassa. Ja kyllä, pörrö toi iloa jo tekovaiheessa, olin yhtä hymyä - on ihana toteuttaa, jotain mitä on pitkään suunnitellut :)

   Poista
 2. Barbapörrö oli myös minun suosikkini ja seuraavaksi tykkäsin barbamamasta.
  Ihanaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa :) barbamaman sijaan toinen suokkari oli suoraan barbapapa ;)

   Poista
 3. Onpas söpö Barbapörrö! Hyvä idea tuo, että laittaa sisään foliota, paksut muovailut ei tahdo kuivaa ikinä. Ja onhan esineellä käyttötarkoitus jos sen katsominen ilahduttaa. Varsin hyvä käyttötarkoitus itse asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo, oli hyvä idea, foliotäytteellä kuivu yllättävän nopeaa. Eikä mennyt massaakaan paljoa :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.