lauantai 22. helmikuuta 2020

3 x helppo ratkaisu kylppäriin.

Arjessa ja kodissa on varmasti ihan jokaisella paljon pieniä asioita, jotka rasittavat ja ärsyttävät.

Aika moni niistä pienistä asioista vain jurraa esteenä arjessa, vaikka varmasti useille niistä on helppo ja nopea pieni ratkaisu. Tässä kolme sellaista ratkaisua mitä oivalsin kylpyhuoneeseen.

1/3 Ongelma: Rikkoontuva hammasharjakuppi

Ongelmana siis se, että lasinen tai keraaminen kuppi ei sovi yhteen lavuaarin kanssa. Kokeiltu on, se kun kuppi kalahtaa nurin lavuraariin ja liukuu siitä kaaressa alas laattalattialle niin rikkihän se menee.

Ratkaisu: Paras olisi, jos lavuaarin laidassa ei olisi mitään, mutta se on ainut järkevä vaikka. Ja sanottakoon vielä, että kyseessä on koiran hammasharja ja -tahna, ei meidän ihmisten. Joten.. toiseksi paras ratkaisu on korvata rikkoontuva kuppi muovisella!
Leikkelin sen tästä! Tyhjä muovipullo, pesty ja tarrat ympäriltä pois vedettynä. Vahvoilla saksilla pystyi leikkaamaan muovia oikein hyvin, terävillä päillä vain alku kylkeen ja nipsnips. Tulipa hyvä kuppi, ei mene rikki! Ja kierrätystäkin. 
2/3 Ongelma: Tilasyöpöt naulakossa

Perusnaulakot ovat aina haastavia. Ja ylipäätään säilytys kylppäreissä. Minulla on ollut tällaiset virkatut korit naulakossa, joissa toisessa on pesupussit ja toisessa vielä käytettäviä vaatteita (esim. urheilupaita mikä menee vielä toistamiseen). Roikkuvat korit ovat käteviä, mutta vievät aika paljon tilaa.

Ratkaisu: Ja kuinka helppo ratkaisu se olikaan! Meniköhän kaksi vuotta siihen, että ärsytti korien tilavienti? Nyt tajusin, että pakkoko niiden on olla vierekkäin? Voivat ne olla myös allekkain! Virkkasin samanvärisestä nyöristä pitkän lenkin, jolla ripustin isomman korin alemmas. Ja voila: naulakossa on jälleen tilaa!
3/3 Ongelma: Pesukoneen päällä kaliseva kori

Kuinka pieni asia, mutta kuinka ärsyttävä voi pieni asia ollakaan. Pidän isoa koria pesukoneen päällä esim. käytössä olevien yövaatteiden paikkana. Ja sitten kun laitat pesukoneen päälle niin voi elämä sitä pientä tärräystä ja kalinaa mikä korista lähtee!
Ratkaisu: Koska en halunut korin paikkaa vaihtaa, tein sille alle liukuestesuojan! Oli lähes tulkoon sopiva liukuestemattopala. Siihen virkkasin reunat kiinteillä silmukoilla (no jotta olisi vähän viimeistellymmän näköinen) ja ai että mikä hiljaisuus: ei tärinää, ei kalinaa! Kori myös pysyy just paikallaan eikä seilaa koneen päällä. Ihanaa.
+ Ekstra: Pesukoneen ovi

Ja kun pesukoneesta oli puhe niin sanoisinko muutaman ärräpään tälle ovelle! Joko se pysyy kiinni niin, että rumpu alkaa haisemaan tai sitten se on kulkureitin edessä just sen verran aina auki, että siihen lyö polvensa. Tosi ärsyttävää! Yrittänyt monta viritelmää, jotta ovi pysyisi vähän raollaan ilman kiinni menoa tai liikaa avautumista. Ei onnistu, aina se on sitten sepposen selällään!
Ratkaisu: Tämä ei vaatinut muuta kuin yhden tuotteen löytämisen! Ihan sattumalta bongasin Granitista magneetin, jossa on kiinteä koukku. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Ostin kaksi koukkua ja laitoin koukut vastakkain, toinen kiinni oven ruuvikohtaan ja toinen itse koneeseen. Pysyy muuten ovi kiinni! Jää silti happea väliin, että rumpu ei ala haisemaan. Ja jos vähän hutaisee, ruuvipuolen magneetti kyllä irtoaa, toinen on vähän jämäkämmin kiinni, mutta irtoaa kyllä yhdellä vetaisulla ilman jälkiä.

Kylläpä taas helpotti. On ihanaa saada jokin turhauttavan pieni ärsyke pois elämästään. Mitä sitä suotta jatkuvasti ärsyyntymään, jos pienin asioin voi ärsykkeen minimoida?

6 kommenttia:

 1. Käteviä ratkaisuja kaikki, mutta kaikista kätevin oli tuo magneettinen koukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo magneettikoukku kyllä ratkaisi paljon, ihanaa kun ei ole enää mustelmia polvessa :D

   Poista
 2. Tolla magneettikoukulla ratkaistiin juuri mökillä autonavainten säilytys eteisessä sähköpääkeskuksessa, niin ei tarvitse kotiinlähdön hetkellä etsiä avaimia esim.... kröhöm... kengästä. Aion hamstrata noita muutaman lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on myös nerokas ratkaisu! :) mustakin tuntuu et pitäis käydä ainakin yksi tai pari ostamassa lisää, ovat niin käteviä! :)

   Poista
 3. Ja tällaisista pikkuhoksauksista tulee hyvä mieli, ilahduttavat arjessa. Kiitos kun kerroit. Lisäälisää!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.