keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

DIY: Hapsukorvakorut.

Täällä taas! Ollut niin haipakkaa ja kaikenmoista, että tässä ei ole ehtinyt ajatella edes käsitöitä. Mutta nämä nyt ehdin tehdä - uudet hapsukorvakorut! Ihan vain varmistaakseni ettei korvakoru-kokoelma hupene tai hapsut vähene, hehe.
Inspiraatio lähti tässä joku aika sitten HM:stä. Siellä oli kiva kavalkaadi noita hapsullisia korviksia, joissa on lenkit yläreunassa. Kas, onpas kivat, ajattelin. Olin jo ostaa parin, kunnes muistin et vastahan ostin uusia ohuita lankoja vielä kivemmassa värivalikoimassa. Teenkin korvikset itse, päätin.
Ja niinhän sitten tein. Omassa värissä ja omassa pituudessa. Just omaan makuun räätälöitynä.

Sinäkin voit tehdä omat hapsut! Tässä näpsäkkä tutoriaali vaihe vaihelta korvisten valmistaminen:
Tee se itse: Hapsukorvakorut

Tarvikkeet: Ohutta puuvillalankaa, samanväristä ompelulankaa, sakset, sopiva ompeluneula kummallekin langalle, nappikorvakorut, joissa on alareunassa lenkit (omat purettu kaupan korviksista)

Tee näin: Leikkaa puuvillalangasta kaksi pitkää pätkää. Taittele kumpikin pätkä erikseen moninkerroin. Lisää lankaa tarvittaessa, jotta saat niin pitkät ja paksut hapsut mitä tahdot. Työstä sitten yksi kerrallaan: sido puuvillalanka nipun ympärille - lankaa ei tarvitse katkaissa, voit pitää sen kerässä, koska seuraavan vaiheen langanpituutta voi olla vaikea arvioida etukäteen. Ala kietomaan lankaa tiukasti nipun ympärille, ensin solmun kummankin puolelle ja...
..sitten tiukasti nipun toiselle laidalle. Tarkoitus on kietoa lankaa nipun keskelle yhtä pitkästi. Tee solmu ja leikkaa lanka, jätä reilusti sitomis- ja päätteluvaraa. Taita nippu keskeltä ja tuo päät yhteen, kiedo päät yhteen, tee solmu ja päättele langanpää kiedotun osan sisään. Lopuksi voit vetää ylimääräisen langan alas muiden hapsujen joukkoon.
Leikkaa hapsujen päät ensin avoimeksi, sitten tasaa pituudet. Ompele korvis lenkin keskelle kaksinkertaisella ompelulangalla. Kiedo tiukasti kiinni napin tavoin ja päättele langanpäät. Sitten valmista korvikselle symmetrinen pari!
Innostuin ja tein myös tummansinisiä vielä lyhyemmät hapsut. Näihin tein myös lenkin pienemmäksi, jotta pystyin laittamaan leveäkantaiset nappikorvakorupohjat taakse. Ne kiinnitin ihan vain vahvalla pikaliimalla. Vaikka lenkeissä on pieni aukko, ei nappitausta kuulla siitä selkeästi läpi.
Ja sitten hiukkaisen sovituskuvaa! Niitä kun on muutamaan otteeseen välillä sanottu, että kiva ois jos ois. Joten tässä sitten ois - ja "upeasti" kännykällä näpsättynä mustien autenttisien silmänalusien kera. Pituusero näkyy tässä korvisparien välillä selkeästi. Kummatkin ovat myös runsaudessaan kivat, mutta silti niin kevyet!
Vastaavia pitempiä hapsullisia asioita on tullut tehtyä useampaankin erään. Tässä muutamia. Ylänurkassa muurarinlangasta muoviin yhdistettynä, vieressä variaatioita kolmessa värissä ja alhaalla kaverille lahjaksi tehdyt "yhden korvakorukoukkuparin vaihtohapsut" sekä kaulakoru-versio, joka on malliltaan samankaltainen nyt uusien korvakorujen kanssa. Tuo kaulakoru oli todella iso ja pitkä! Ja oli imperfektissä, koska en tiedä mihin tuo hapsutasselihuiska on lähtenyt liitämään, ei ole näkynyt enää pitkiin aikoihin, nyyh!

Ks. yllä olevat postaukset (ylhäältä alas, vasemmalta oikealle): mustat korvikset harmaat ja korallit korvikset ja mustat jättihapsut lahjaksi annetut korvikset / kaulakoru.
Joten kepeitä ja kesäisiä hapsuja sitten vain tekemään! Nyt itsellä tuli mieleen, että miltähän näyttäisi, jos tekisi yhdet pitkät vastaavat, mutta monivärisinä! Valkoista, korallia, turkoosia, ehkä jopa vähän keltaista..

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.