sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

DIY: Lahjarasia kartongista.

Eilen olin kolmikymppiskesteillä ja vein päivänsankarille pienen muistiaisen jatkaen korvislinjaani. Jos tietää, että saada pitää korviksista, ne ovat aika varma idea lahjaksi! Mutta ohitetaan nämä nahkalehtikorvakorut itsessään, koska kaikki eivät ole yhtä korvisfanaatikkoja kuin minä itse... ja keskitytään tuohon kartongista tehtävään lahjarasiaan!

Lahjakorut on kiva paketoida ihan rasiaan. Ja koska harvoinpa sitä on valmista ja just sopivan kokoista rasiaa valmiina, seuraavalla kikalla saa vaivatta valmistettua korurasian. Pieni rasia on viimeinen silaus itse tehdylle lahjalle!
Tee-se-itse: Kartongista lahjarasia

Tarvikkeet: Kartonkia, sakset, viivoitin, lyijykynä, pyyhekumi, teippiä.

Tee näin: Piirrä kartongille ensin halutun rasian koko eli neliö pohjaksi, esim. 6 x 6 cm (hyvin voisi olla myös suorakulmio). Mittaa pohjan vastakkaisille sivuille sivut eli laitojen korkeus, esim. 1 cm. Sivut jatkuvat pohjan yli kumpaankin suuntaan, esim. 5-6 cm verran (nrot 4). Toisille vastakkaisille sivuille tulee kaksi kertaa sivujen korkeus (nrot 1 ja  2) ja niiden päälle vielä pohjaa (nro 3).

Leikkaa pohja sivuineen kartongista, leikkaa nro 4:t kummaltakin laidalta auki. Tee kaikki taitokset. Pyyhi lyijykynäjäljet kartongista pois.
Tuo nro 4:t sisäänpäin ja vastakkain yhteen, tuo sivulärpäke kohti pohjaa niin et nelostet jää ykkösen ja kakkosen väliin. Teippaa kolmonen pohjaa vasten. Jos ei halua, että teippi näkyy rasian pohjalla, voi kartongin tietty myös liimata.
Sitten tehdään pääliosa. Mittaa ja leikkaa pitkä suorakulmio, joka yltää taiteltuna laatikon ympäri. Taita sivut ja teippaa pohjasta kappaleet limittäin yhteen. Pääliosan pitää olla napakka, jotta laatikko pysyy sen sisällä, mutta tarpeeksi väljä, jotta se on helppo pukata auki.

Sitten lahja laatikon sisälle! Ainakin korviksiin on hyvä leikata taustapahvi niin ne eivät heilu valtoimenaan laatikossa vaan pysyvät nätisti rinnakkain. Lopuksi laatikon voisi myös vaikka koristella. Sen voisi päällystää, koristella tussein, liimata koristeita - ihan mitä vain!
Itse menin minimalistisemmalla linjalla. Ohutta satiininauhaa ympärille ja pieni kortti kylkeen. Vähän vesiväriä ilmapalloon ja onnitteluteksti alle. Hyvä tuli ja saaja tykkäsi!

Lisää pienten lahjojen paketointia? Katso ainakin näiden rasioiden tutoriaalit:
Pieni kannellinen rasai pahvista / Avautuva minirasia / Teippirullasta pyöreä rasia

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.