sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Oma printti hiusdonitsiin

Valentine Week* viimeinen osa!

Se on viikko hurahtanut, hyvää ystävänpäivää! Teemaviikon päättää tämä sydämiä täynnä oleva hiusdonitsi.

* Ystävänpäivän kunniaksi lämpöä ja lempeyttä Valentine Week -teemaviikolla. Katso teeman jo julkaistut osat: Virkattu polettisydän / Neulottu Sydän nurjallaan -tiskiliina / Kirjailtu ja parsittu sydän / Sydänmakramee (mukinalunen) / Virkatut sydänkorvakorut / Pienet kylmäpussit
Ja näin sen tein:

DIY: OMA PRINTTI HIUSDONITSIIN

Mitä tarvitset? Vaaleansävyisen kngassuikaleen (puuvillaa tai puuvillasekoitetta), akryyli- tai tekstiilimaaleja, joku jolla "leimata" kangasta (ks. vinkki alla) ja ompeluvälineet.

Pieni laatta on maaleja varten. Voi käyttää myös vaikka pahvinpalaa. Itse käytän aina laattaa, koska akryylimaali ei kuivahda laatalla niin nopeaa ja on helposti siitä pois pestävissä. 

Tein "leimasimen" leikkaamalla pehmeästä muovista sydämen. Mikä vain vähän taipuisa levy käy, vaikkapa softislevyn jämäpala. Tai pala take away -pakkauksesta. Liimasin sen puutikkuun, jotta "leimaa" on helpompi nostaa ja painaa maaliin. Ilman tikkua tulisi vain sormin käsitellessä sotkua.
Sitten maalia valmiiksi, tikku hollille ja kangas valmiiksi. Pikkutilkku on testipainamista varten. Tai sitä varten, jos tulee liikaa maalia leimasimeen. Tein puoliväliin taitoksen, jotta ei mene sydänrivit ihan vinkkuraan. Puolitaitos on myös merkki suunnan vaihtamisesta. Kangas kun taittuu donitsin kummallekin puolelle ja tahdoin et sydämet on samansuuntaisesti donitsin kummallakin puolella.
Ja näin se käy! Ei tarvitse olla ihan justiinsa kuvioiden. Sinnepäin, se riittää hyvin.

Sitten kuivatellaan ja ommellaan. Ompelen donitsin ihan perinteisesti. Pitkä sivu yhteen oikeat puolet vastakkain, jätä päistä ainakin 5 cm ompelematta. Kääntö oikeinpäin. Lyhyet päät yhteen ja ompele oikeat puolet vastakkain. Kuminauhaa sisään ja kuminauhan päät yhteen. Sitten ommellaan jäljelle jäänyt aukko käsin tai koneella. Itse suosin käsin piilopistoja, jotta aukosta tulee mahdollisimman huomaamaton.

Tästä tuli aika herttainen! 
Hyvää ystävänpäivää kaikille käsityön ystäville! 

Tämä pieni teemaviikko oli kiva tehdä. Ennen pidin enemmänkin teemaviikkoja. Ehkä toteutan vastaavia jatkossakin. 

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.