torstai 21. maaliskuuta 2024

Maalatut kestopääsiäismunat

Havahduin, että herttiles - sehän on kohta pääsiäinen! 

Ei yhtään kutkutellut pääsiäisaskartelut, mutta sitten menin käymään kierrätyskeskuksesta ja siitähän se ajatus sitten lähti: maalatut kestopääsiäismunat!

Bongasin tällaisen korin, jossa oli sellofaanin alla erilaisia pääsiäishommeleita. Joku riippuva metallikanahässäkkä. Mutta lähinnä nuo savimunat kiinnostelivat! Hinta koko hommalle 1,5 euroa, joten ei paha.

Saviset munat olivat aika kivoja, mutta niiden pinta oli paikoin todella kulunutta. Ja ajattelinkin heti ne nähdessä, että maalaan ne ihan uudeksi.

Ensin töpöttelin valkoista akryylimaalia pintaan. Se samalla tasoitti rosoista pintaa, että loi hyvän pohjan tulevalle pinnalle. Halusin näistä pehmeän pastillisia, jokaisesta vähän eri sävyisen. Sekoitin sävyt itse.

Valkoisen pintakerroksen jälkeen maalasin tulevaan sävyyn ja sitten...

...tusseilla koristeita! Päätin, etten edes yritä siveltimellä. Permanenttitusseilla saa tarkempaa jälkeä. Hain näihin inspiraatiota scandi ja folk art -kuvituksista. Ekana tein mustan kissan (tietenkin noita-akan musta kissuli!) ja sitten pitkäkorvaisen pupun. 

Sitten tuli pulleaa lammasta ja tomeran hömelöä kanarouvaa.

Näitä oli niiiiin hauska tussailla. Menin aika fiiliksellä. Vain pupun ja kanan harjoittelin ensin paperille, kun hahmottelin millaista hahmoa ja kokoa havittelin. Loput tuli sitten ihan inspiraatiolla.

Ja koko setin näette tässä! Samaa sävyperhettä, mutta jokainen silti eri värinen. Jokaisessa on myös eri aiheet. Yhden munan tein ihan vain kukkia täyteen (kuvassa vasemmalla). Se vähän poikkeaa joukosta.

Ja oli niin ihana maalata ja piirtää tusseilla. Edellisestä kerrasta on jo pitkä tovi.

Oli myös kiva maalata tällaisia kestävämmän sortin munia, kun aiemmin mietin että olisi kiva maalata oikeita munia, mutta siinä hiertää ajatus, että ne menevät niin helposti rikki. Eivät säily ehjänä ja sitten menee vaivalla tehty luomus sirpaleiksi - eikä niitä edes voisi maalin takia laittaa biojätteeseen.

Eikö ollutkin kiva muodonmuutos? 1,5 eurolla aika kiva lopputulos. 

Katso myös kaikki muut blogissa nähdyt pääsiäis-ideat tästä.

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.