lauantai 17. syyskuuta 2011

Lemmenlukko.

Moni varmasti tietää lemmenlukkoaidat, joihin (avio)parit kiinnittävät oman nimikkolukkonsa ikuisen rakkauden symboliksi..Nämä lukkoaidat siirtyivät lahjaideaan tuorelle kihlaparille. Tahdoimme antaa heille jotain uniikkia ja budjettiystävällistä. Ostin siis Tiimarista muovikehyksen (alle 3e) ja...
...yhdessä avomiehen kanssa ryhdyimme askartelupaskartelemaan. Ensin maalasimme kehyksen moneen kertaan, jotta saimme siitä tasaisen valkoisen (sopii saajien sisustukseen paremmin). Olisi suunnattomasti helpottanut jos kehyksiä olisi myyty muunkin värisinä kuin vain räkeinä väreinä..
Kun kehys oli maalattu ja lakattu, säilöimme kehyslasin pois, kiinnitimme taustaan nättiä paperia (kuvassa ei vielä kunnolla kuivunut, kun näkyy myöhemmin poistuneet ilmakuplat) ja epoksiliimalla liimasimme ruostuneen löytölukon maalattuine ja lakattuine avaimineen taustaan.
Alle lisäsimme vielä päistään rullautuneen lapun, johon merkkasimme saajien kihlapäivän. Olemme hyvin tyytyväisiä lopputulokseen ja luulemme, että saajat myös tykkäävät. Tarkoitus ei ollutkaan antaa mitään suurta, vaan vähän jotain ihanaa, jolla muistaa läheistä kihlaparia. Voimme myös ylpeinä sanoa kuinka yhdessä sen heitä ajatellen teimme - kaksin askartelu oli kivaa iltapuuhaa!
Idea muuten toimisi hyvin tupaantulijaislahjana, jos saajapari on vastikään yhteen muuttanut.
Erityisesti tahtoisin nyt kiittää erästä lukijaa, joka antoi ensi sysäyksen lahjaidealle. Hän kommentoi "--kihlajaislahjaksi mieleen sellainen "syvä" taulu, johon olisi laitettuna kaksi lukkoa, toiseen kirjoitettuna/ maalattuna kihlaparin yhden osapuolen nimi ja toiseen toisen, lukot lukittuna yhteen kuvaamaan kihlaparin antamaa lupausta ja avaimet siihen alle--"  Kiitos Itseasiassa! Ilman sinua tätä lahjaideaa ei varmasti olisi syntynyt.
Taulun taustapaperi siirtyi myös pieneen korttiin. Sensuuri peitti kihlaparin nimet. Sisäpuolelle kirjoitin netistä poimitun ja itsemuokatun onnittelurunon "Kaksi polkua ovat kohdanneet / syntynyt on uusi valtatie / se rakkauden kotiin vie / ihana on kahden jatkaa elämänsä matkaa."
Olisin halunnut kääräistä taulun sellofaaniin, mutta koska en sitä muistanut ostaa lisää, paketoin lahjan ja koristelin koko komeuden leikkuupaperijämillä. Eipä mennyt silput lainkaan hukkaan.
Ja nyt eikun kihlakahveille!

8 kommenttia:

 1. Ihana lahjaidea ja kaunis toteutus! Vanha lukko sopii tauluun loistavasti. Tästä jää kihlaparille varmasti ihana muisto heidän tärkeästä päivästään! :) Kivasti sait tehtyä kortin ja kääreenkiin teemaan sopiviksi.

  VastaaPoista
 2. n_n Minä vähän ajattelinki että toteutuksesta tulee jotain, mistä itsellä tulee kyynel silmään, ja niinhän siinä sitten kävi.. Ihana, ei voi muuta sanoa! (Ja toivoa että voi kun joku olisi itseäkin aikoinaan tuollaisella muistanut.. :D)

  VastaaPoista
 3. Anniina,
  kiitos kovasti :) toivotaan, että hekin pitävät, ihan kohta sen näkee (jännittää!) :)

  Itseasiassa,
  kiitos, vaikka sinua edelleen tahdon kiittää idean istuttamisesta mieleen :)

  VastaaPoista
 4. Aivan upea lahja! Tämäkin on taas sellainen, jonka haluaisin itsellenikin. :)

  VastaaPoista
 5. Vau mikä idea, ja hieno toteutuskin! Täytyy pistää idea korvan taakse. :) Ihana, erilainen lahja jonka saajat takuulla muistavat.

  VastaaPoista
 6. Varpunen,
  kiitos :) täytyy kyllä myöntää, että niin minäkin tahtoisin! :D

  Annika,
  kiitos :) varmasti muistavatkin, tuleva morsian purskahti itkuun lahjan avattuaan, oli niin onnellinen! Liikuttuneisuus oli paras osoitus siitä et tykkäsivät lahjasta :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana idea! Itse vasta kihlautuneena olisin ollut todella otettu tällaisesta lahjasta. :)

  VastaaPoista
 8. kottarainen,
  kiitos, kiva kuulla :) ja onnea kihlautumisestanne :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.