torstai 9. elokuuta 2012

Kudetossut.

Syksyn lähenemisen huomaa siitä, kun varpuleita palelee eikä sisällä tarkene hipsuttaa paljain jaloin. En suostunut vielä ottamaan villasukkia esille, joten tein uudet tossukat. Samalla sain testattua miten trikookude taipuu virkkuukoukulla muuhunkin kuin vain säilytyskoreiksi ja erilaisiksi matoiksi.
Ja hyvinhän se kude muokkautui, tossut ovat sopivasti lämmittävät ja mukavalla tapaa jämäkät.
Tahdoin tehdä aluksi kyllä karkkivärilookin sijaan vain kaksiväriset tossut, mutta keltainen kude loppui nopeammin kuin osasin arvioida, jolloin vaaleanpunaisen kudepätkän piti hypätä loppuun mukaan.
Virkkasin tossukat samalla tavoin kuin nämä aikaisemmin tekemäni kevyemmät sisäballerinat (alkuperäinen postaus täällä, mukailtu tutoriaali täältä: Goodknits). Nämä tossut ovat kyllä olleet ihan lempparit, olen käyttänyt niitä niin, että ovat jo ihan venyneet, virttyneet ja lörpähtäneet. Nyyh.

10 kommenttia:

 1. Tosi kivat tossukat, jälleen yksi idea lisää loppumattomalle to do -listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) alahan tuhomaan sitä to-do-listaa, ei se tekemättä lyhene ;)

   Poista
 2. just pari päivä sitten mietin, olis kiva tehdä tossut mattokuteesta, kun tuntuu niin hyvälle kun seisoo sellaisella matolla. Kerkesit ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä se minäkään varmasti ensimmäinen ole ;) teehän perässä, tossut kuteesta todella tuntuu kivalle paljasta jalkaa vasten :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sitten eikun tekemään, tossujen teko on helppoa ja kivaa puuhaa :)

   Poista
 4. Eikä! Vähänkö söpöt tossut! Mulle kans! :)

  VastaaPoista
 5. Oi miten hienot! Pitääpä itsekin kokeilla. :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.