lauantai 20. huhtikuuta 2013

Tabletit pöydälle.

Kevätkeittiötä voi piristää kyllä hirmuisen helposti - vaikka vain uusilla kierrätetyillä pöytätableteilla.
Tee näin, kun seuraavan kerran törmäät kivaan paperiin tai pahviin: leikkaa samankokoiset alustat ja päällystä kontaktimuovilla. Kestävämpää tulosta saat, kun kontaktoit kummaltakin puolelta (tasaa viivoittimella niin ei tule kuplia ja ruttuja) ja ommella surrautat vielä kontaktimuovin reunat suhtleveällä tikillä. Leikkaa ja siisti reunat. Valmista! Helppoa kuin hengittäminen.

Ideoita: käytä lahjapaperia, tee kirjansivuista tai lehtileikkeistä kollaasi, leikkaa lahjarasian sivut (kuten minä) tai tulosta kivoja valokuvia. Tee tabletista pyöreä, neliö, suorakulmio.. Jos pelkäät, että muovi on liukas pöytääsi vasten, laita alle liukuestematto tai pöydän pintamateriaalista riippuen palat sinitarraa.
Tämmöttis tee-se-itse-tabletit ovat hyviä niin kattauksen piristämiseen, mutta myös muuhun käyttöön kuten askartelu- ja maalausalustaksi. Miksei myös sisustukseen pöytätasoille? Voisin kuvitella kontaktoitujen alustojen olevan hyviä myös lapsille. Ei haittaa, jos vähän sotkee, pinta on helppo putsata!

4 kommenttia:

 1. Olen etsinyt sopivaa pöytätablettia lapselle matkasyöttötuolin kaveriksi, mutta valmiit ovat aivan liian leveitä. Eipä tullut mieleen, että sellaisen voisi tehdä itse! Kiitos huipusta ideasta, tämä menee heti to do -listan kärkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, myös pöytätabletteja/-suojia voi tosiaan tehdä myös itse ihan siihen kokoon ja muotoon kuin tahtoo :) eipä siis kestä, on vain mukavaa, jos sait hyödyllisen ja tarpeellisen idean toteutettavaksi! :)

   Poista
 2. Mulla on ollut sama mielessä, varsinkin kun sain A3 laminointilaitteen :) Täytyy katsella vielä niitä sopivia kuoseja ja kenties lapset saa tehdä omansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uijui, laminointikone olisikin ihana. Ehkä joskus sellaisen hankin myös! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.