perjantai 16. elokuuta 2013

Tee-se-itse: kotelobolero.

Päivän paras juttu sitten lähes katastrofaalisen sattumuksien päivän jälkeen: onnistunut ompelus. Se on uusi mukavuus-bolero-neuletakki-mikälie. En osaa oikein nimetä tuota vaatekappaletta, mutta ihanan mukava lörttömäinen kotelo se ainakin on. Hyvin laskeutuvaa ja pehmeää, lähes joustamatonta neulosta.
Takaa se on pepun peittävä. Se suojaa, peittää, lämmittää - melkein tekee mieli koteloitua siihen illaksi!
Sama malli on varmasti monelle tuttu joko muualta tai jopa tämän blogin alkutaipaleilta. Mutta otetaan vielä kertauksen vuoksi yhden kuvan tutoriaali boleron valmistamiseen. Valitse isohko kangaskappale (vrt. minun oli 80 cm x 105 cm plus sauma- ja kääntövarat) ja taita se oikeat puolet vastakkain. Ompele B-saumakohdat. Voit kokeilla kuinka pitkästi tahdot saumojen kulkevan, esimerkiksi vähän yli puolenvälin on hyvä. Käännä reunat kädenteistä nurjalle (aukot A). Huolittele myös jäljelle jäävä aukko. Ja sitten voitkin huomata, että bolerohan on valmis! Voisi sanoa, että se on viiden surrautuksen bolero, valmistuu varmasti helposti ja nopeasti kokemattomammallakin ompelijalla! 

12 kommenttia:

 1. Siis wow, noin nopeasti sujuu tommonen bolero 0_0 varmaan pitäis munki ihan kokeilla jos se kerta on noin helppoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kokeile! Vähän saksimista ja vain suoraa ommelta, nopeaa ja helppoa :) vielä jos helpommalla tahtoo päästä niin voi valita kankaan, joka ei tarvitse huolittelua, silloin ei tarvitsisi ommella kuin kaksi pientä sivusaumaa :)

   Poista
 2. Hhmm. Mulle tuollainen tumman harmaana tai mustavalkoraidallisena. Pitänee lähtee käymään kangaskaupassa. :D Mitä kangasta sä käytit tuohon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahan kysymyksen heitit! Jämäpala, ostin aikoja sitten Eurokankaasta niin en tarkalleen muista mitä se on. Neulosten seasta se löyty, vähän kuin collegen ja ohuen trikoon yhdistelmää! :)

   Poista
 3. Oonkin miettinyt jotakin tällaista, hyvä kun on ohje :) ei tartte säveltää niin kun yleensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säveltämälläkin pääsee pitkälle, mutta ehkä ohjeen kanssa onnistuu paremmin ;)

   Poista
 4. Tätähän voisi jopa uskaltaa kokeilla :D Olen kehittänyt viime kuukausina todella pahan ompelukonekammon!! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kammo pois ja uskallusta kehiin! Olen varma, että onnistut, jos vain kokeilet! :)

   Poista
 5. Siis apua.. Oonko mä vaan tyhmä vai mitä kun en nyt oikein saa kiinni tosta ohjekuvasta:D Olisko tällaiseen sellasta vaihe-vaiheelta ohjetta? Varmaankin liian yksinkertainen, niin ei ymmärrä (noloo)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole tyhmä, tuon hahmottaminen voi olla hankalaa. Auttaisiko ymmärtämään seuraavanlainen selitys kuvan oheen: eli jos sinulla on neliön/suorakaiteen muotoinen kangas, aseta se eteesi levälleen. Taita keskeltä kaksinkerroin, jolloin toiselle pitkälle laidalle tulee taitos (jää valmiina selän taakse) ja toiselle laidalle aukko (valmiina toinen laita jää niskan taakse, toinen alaselkään). Ompele lyhyistä laidoista osat B yhteen ikään kuin sivu-/hihasaumoiksi, jolloin lyhyille laidoille jää aukot käsille. Kokeile pyörittää ohjetta ihan konkreettisesti käsissä, kyllä se sieltä sitten avautuu! :) Jos vielä tarvitset apuja, kysy ihmeessä. Vaihe-vaiheelta-tutoriaalia voin tehdä, mikäli vielä toista boleroa olisin lähiaikoina ompelemassa :)

   Poista
  2. Kiitos lisäneuvoista! Eiköhän tämä nyt ala luonnistua kunhan löytyy vielä sopiva kangaspala:)

   Poista
  3. Ei kiittelemisiä, kiva olla avuksi! :) Tsemppiä! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.