torstai 24. lokakuuta 2013

Soittorasia.

Oliko sinullakin lapsena tällainen soittorasia? Minulla oli ja se oli aikoinaan pikkuaarteiden arkku. Nyt se löytyi lapsuuskamoja läpi käytäessä ja voi, kuinka se toi paljon nostalgisia lapsuusmuistoja mieleen.
Soittorasian parhaimmat päivät ovat kuitenkin taakse jääneet aikoja sitten. 20 vuotta sitten pläntänyt tarrat eivät ottaneet lähteäkseen. Lukostakaan ei ole jäljellä kuin rippeet. Likainen ja rikki - eihän tuota kukaan tuollaisenaan huoli edes ilmaiseksi. En tohtinut poiskaan sitä heittää, joten päätin restauroida rasian käyttökuntoon.
Siihen tarvitsi vain kaksi peetä: puhdistuksen ja pensselit. Neljä ohutta kerrosta akryylimaalia peitti vanhat kuviot alleen. Yllättävän tasaista tuli, ajattelin puolessa välissä tekeväni turhaa työtä.
Nyt soittorasiasta tuli rintakorujen ja pinssien paikka. Hyvä, sain ne samalla eriytettyä muista koruista.

Ja arvaatteko mitä?!?!?!?!? Ballerina alkoi toimia! Musiikki soi ja tyllihametyttö pyörii! Miettikää mikä riemu, ihan tuli nostalgiakyynel silmään. Ei se ollutkaan rikki! Kyllä on aikonaan säveltä kuunneltu loopilla, kun vieläkin sen muistin. Kieltämättä tuli onnellinen olo, etten heittänyt soittorasiaa polttojätteiksi.
Ja pisteeksi iin päälle: rasian uusimmat asukkaat, hamahelmistä punaiset kakkulat ja vihreä timantti. Oikeat rintamerkkitaustat loppuivat, apuun riensi vaihtoehtoiset piikit. Ja kyllä toimii yhtä hyvin kuin oikeat.

12 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä ihan pakko kommentoida! Mulla on ollut lapsena justiin samanlainen rasia joka kesällä löytyi vanhempieni tyköä. Nyt se on 3v tyttärelläni tärkeä aarteiden säilytys paikka. :) Ja balleriina pyörii vähän väliä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olisipa minunkin säilynyt sellaisessa kunnossa, että olisin voinut pitää sen tulevaisuuteen mahdolliselle omalle tyttärelle! :)

   Poista
 2. Oo.. Minulla on just samanlainen rasia. Balleriinalta vain on jalat katkenneet ja alkuperäinen tutukin on hukassa, sen sijaan neidon vyötäisillä on pieni pitsikaitale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se vielä tallessa ja silti toimii, vaikka jalatkin ovat katkenneet? :)

   Poista
  2. Tallessa on :) sisältää rakkaitta koruja ja muistoja. Balleriina pyörähtelee ihan hyvin, olen teipannut sen kiinni :D

   Poista
  3. Kyllä on sinnikäs ballerina! :D (Kestäisiköhän se pitempään, jos poistaisi teipin ja käyttäisi pikaliimaa..:))

   Poista
 3. Söpöt nuo punaset kakkualt :3

  VastaaPoista
 4. Tää on mun iki vanha soittorasia! Eikä!Tunnistan sen noista tarroista jotka liimasin siihen lapsena joten tiedän varmaksi että toi on mun vanha soittorasia, mulla on siitä itsellä kuvatkin todisteena, samat tarrat ja samoissa paikoissa! Mistä sait ton muinoin? Itsellä se "hävisi" muuton yhteydessä kun muutettiin. Aivan käsittämätöntä katsoa tuota tuossa!!!

  Ja tää ei todellakaan ole sun oma alunperin, miksi väität tällaista? Oot sen hankkinut kirpulta mutta milloin? Yhyy tuntuu tyhmältä katsoa sitä sun kuvista!!! Ei sen kuulu olla tuolla kun kuitenkin hävisi enkä itse siitä halunnut luopua!!!

  Ja miksi pilasit sen maalaamalla noin?! Eikä!!!!

  Löysin tän postauksen kun googletin vastaavia korurasioita ja nyt ihmetyttää ja paljon!

  Mutta älä tosiaan valehtele että toi on sun ja muistat vuosien takaa biisejä jos oot sen vasta hankkinut. Ellet sitten hankkinut sitä silloin kun se ilmestyi. Toi tuli -97 tai -98 Jota et varmasti tiennyt kun et sitä silloin saanut.

  Olipa inhottavaa huomata se toisen omistuksessa kun se on minun ja en siitä ole halunnut itse luopua ja nyt se on myös pilattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, että olet omasi kadottanut. Se ei silti ole tämä sama samoista tarroista huolimatta. En muista milloin tai keneltä olen rasian saanut, koska olin silloin niin pieni. Omissa lapsuuden valokuvissa se näkyy huoneessani olleen jo vuonna -94 (piti ihan tarkistaa, kun albumi oli hollilla) ja seuraavana keväänä -95 otetussa kuvassa rasia näkyy taustalla tarrat liimattuna. Eikä tätä ole pilattu, se on edelleen tallessa näin kymmenen vuotta maalaamisen jälkeen (huom: postaus postattu jo vuonna 2013) ja säilytän siinä pienkäsityösälää.

   Olipa erikoinen kommentti ja päätelmä esineestä, joka oli todella yleinen 90-luvulla. Ainakin minun lähes jokaisella kaverilla oli joko ihan sama tai samankaltainen soittorasia. Kun noin asia harmittaa niin toivottavasti löydät vaikkapa juuri kirpparilta vastaavan mitä sinulla oli. Tämä se ei kuitenkaan ole ollut missään vaiheessa :)

   Poista
 5. No itseasiassa itse tarkistin myös vuosiluvun kuvan takaa nyt kun siitä mainitsit, jota en itse älynnyt ensin tehdä, niin niissä lukee -92 eli kyllä, se on edelleen mun vanha rasia.
  Yritin itse muistella aikaa jolloin sen omistin mutta muistin väärin tarkan ajankohdan kun en sitä laskimella ruvennut laskemalla laskemaan mutta hyvä kun mainitsit tuosta kuvan takaa olevasta vuosiluvusta. Mutta tosiaan tarkistin ja vuosi - 92 siellä komeilee ja olet todellakin saanut sen käytettynä.

  Miksi väittäisin jotain tuollaista jos mulla on naaman edessä siitä todiste? Ainiin.

  Eikä sulla eikä sun kavereilla ole niissä noita tarroja ostettaessa kiinni valmiina, ne ei kuulu siihen kylkiäisenä eikä niitä tarroja ole myyty kaupoissa missään! olen itse ne liimannut siihen kiinni lapsena. Ja nyt kun väität sen olleen sinun alkuperäisesti uutena eikä minun niin mistä tarrat on alkuperäisesti? Ja voin nyt jo kertoa ettei niitä jaeltu kaikelle kansalle ja niitä ei siis niin vain jokainen omista. Eikä niitä myyty kaupoissa myöskään. Niinpä:)

  Ja ymmärrän että varmasti nyt yrität googlettaa niiden alkuperää jotta niistä jotain tietäisit mutta nyt tarvitaan oikea tieto, mistä olen saanut tarrat -90 luvun alussa ja ketkä niitä sai? Nyt tarvitaan muutakin kuin goolen tieto siitä että tarrat on ollut olemassa vuonna -90. Voin kertoa että siinä oli jo riittävä vastaus siihen että se on mun vanha rasia. Niitä tarroja ei jaeltu kaikelle kansalle. Jotenkin aivan käsittämätöntä väittää alkuperäisesti omaksi kun et millään ole niitä samoja tarroja voinut saada omaan käyttöös ja liimata juuri samoihin kohtiin kun minä ne liimasin. Se on mun vanha rasia. Ja se on mulle aivan sama missä vaiheessa olet sen itse saanut omaan käyttöös kun kyse on ollut kaiken aikaa siitä että se on alkuperäisesti mun vanha rasia ja olet sen käytettynä saanut.
  Ja kyllä kommenttini on aivan normaali reaktio siihen kun yllättäen törmään vuosia sitten kadotettuun aarteeseeni, erittäin harvinaisten tarrojeni kera. Tottakai olen siitä erittäin hölmistynyt nähdessäni sen internetissä kun en siitä itse ole halunnut luopua ja sen uutena sain ollessani lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistan: tämä ei ole sinun soittorasiasi. Minulla se on ollut ainakin vielä -94 teippaamattomana, seuraavaan vuoteen mennessä vasta ilmestyivät teipit. En muista mistä ne ovat, mielikuva on et liittyivät jotenkin postiin? Ehkä sain ne tädiltäni, joka oli postilla töissä ja jolta sain muutakin vastaavia paperijuttuja postista. Mitään varmaa tietoa ei ole enkä ole niistä kiinnostunutkaan, koska sillä ei ole enää mitään väliä :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.